Ειδήσεις

Published on September 18th, 2017 | by fileto

0

Ούτε μια παράγραφο για την μουσουλμανική μειονότητα και τα Εθνικά Θέματα

Την ώρα που οι γείτονές μας έχουν ξελαρυγγιαστεί να φωνάζουν και να απειλούν, με δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας, και τους βόρειους γείτονές μας να έχουν βγει στο κλαρί για μια ακόμη φορά ζητώντας αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια, εντύπωση προκαλεί στους αναλυτές το γεγονός ότι ούτε ο πρωθυπουργός αλλά ούτε κι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους λόγους τους αναφέρθηκαν στην μειονότητα της Θράκης και στα εθνικά μας θέματα.
Γνώστες του πολιτικού παρασκηνίου τόνισαν ότι και οι δυό τους δεν έχουν ικανούς αναλυτές κοντά τους να προσεγγίσουν τα θέματα αυτά τα οποία θεωρούν ταμπού και ξεπερασμένα, ο καθένας για τους δικού του λόγους.
Πέραν αυτού, και επειδή οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχουν τα δικά τους κονέ με την μειονότητα θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας υιοθετώντας στοιχεία της σκληρής ατζέντας της Τουρκίας για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ,σηματοδοτεί η απόφαση της 44ης Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού της Ισλαμικής Διάσκεψης που συνήλθε στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού στις 10-11 Ιουλίου.
Η Ισλαμική Διάσκεψη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Νίκου Μελέτη, στις αποφάσεις της που δημοσιεύθηκαν πριν λίγες ημέρες περιλαμβάνει και ειδική ενότητα που αφορά την «Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα Δυτικής Θράκης » και τον «Μουσουλμανικό Πληθυσμό της Δωδεκανήσου».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης εκδίδει ψήφισμα για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, αλλά έχει ενδιαφέρον πλέον ότι εκτός της σαφούς αναφοράς και σε «Μουσουλμανικό πληθυσμό Δωδεκανήσου» (αποφεύγοντας πάντως αναφορά σε «τουρκική μειονότητα» στην Δωδεκάνησο), ζητά μέτρα και για τους «Μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα».
Το πρόβλημα που αναδεικνύεται με αυτό το ψήφισμα είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει μπορέσει σε διπλωματικό επίπεδο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την τουρκική πολιτική για τα θέματα της μειονότητας και να αποκρούσει την προσπάθεια της για διεθνοποίηση του ζητήματος που δημιουργεί μια εντελώς αρνητική εικόνα για την χώρα μας , στοχοποιώντας την στα μάτια των μουσουλμάνων όλου του κόσμου.
Το ψήφισμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο ΟΙΔ :
Καλεί την Ελλάδα να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την υποστήριξη των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών καθώς και την ταυτότητα της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας που εκπηγάζουν από διμερείς και διεθνείς συμφωνίες.
Απαιτεί και πάλι από την Ελλάδα να αναγνωρίσει τους «εκλεγμένους» ψευτομουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής, ως επίσημους Μουφτήδες.
Καλεί την Ελλάδα να πάρει όλα τα αναγκαία βήματα για την εκλογή των Διοικητικών Συμβουλίων των Βακουφίων της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας με τρόπο που θα διασφαλίζει την αυτοδιοίκηση τους.
Επισημαίνει τις ανησυχίες για την πρακτική της Ελλάδας σχετικά με τον διορισμό των 240 ιμάμηδων /ιεροδιδασκάλων παρά τις αντιδράσεις από την Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα.
Καλεί την Ελλάδα να εφαρμόσει τις αποφάσεις που εκδόθηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων σχετικά με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας.
Προτρέπει την Ελλάδα να επαναφέρει τα δικαιώματα ιθαγένειας σε δεκάδες χιλιάδες μέλη της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας που τους αφαιρέθηκε η ιθαγένεια με το καταργημένο τώρα Άρθρο 19 του Κώδικα Ιθαγένειας (3370/1955).
Καλεί και πάλι την Ελλάδα να πάρει τα αναγκαία και επείγοντα μέτρα σε συνεννόηση με την Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα για την ικανοποίηση των εκπαιδευτικών θεμάτων που συνδέονται ευθέως και με την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη στην περιοχή που ζουν».
Η Ισλαμική Διάσκεψη ζητά από τον ΓΓ να παρουσιάσει νέα έκθεση ενώ κάνει ειδική αναφορά στην συνάντηση που είχε ο Γ.Γ. με τον Έλληνα ΥΠΕΞ στην Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 2015 αλλά και την συνάντηση του με τους «εκλεγμένους» ψευτομουφτήδες στην Κωνσταντινούπολη τον Απρίλιο 2016.
Πάντως καλωσόρισε την έναρξη του προγράμματος «Ισλαμικών Σπουδών» το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και καταγράφει την υποστήριξη του πανεπιστήμιου Al-Azhar στις θρησκευτικές υποθέσεις και στα θρησκευτικά σχολεία των μουσουλμάνων στην Ελλάδα.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΟΙΔ καλούν τον Γ.Γ. του οργανισμού να επαναλάβει τον διάλογο και την συνεργασία με την κυβέρνηση της Ελλάδας με στόχο την ενίσχυση της ευημερίας των «Μουσουλμάνων στην Ελλάδα» και ειδικά της «Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας και του Μουσουλμανικού Πληθυσμού της Δωδεκανήσου».
Κι αυτά είναι η μία όψη του νομίσματος γιατί έχουμε το Σκοπιανό, το θέμα των αλβανόφωνων του Κοσσυφοπεδίου και τα καμώματα των Αλβανών σε βάρος της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο που αυτό το διάστημα γκρεμίζουν τις ιδιοκτησίες τους με το έτσι θέλω!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑