Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 20th, 2017 | by fileto

0

Είμαι καθαρός λέει ο Πατακάκης…

Με μια οργισμένη ανακοίνωση απαντά στον βουλευτή της ΝΔ από τη Δράμα Δημητρη Κυριαζίδη ο αντιπεριοφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης, αναφορικά με την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρώτος ζητώντας από τον υπουργό Δικαιοσύνης το ξεκαθάρισμα με τις νομικές υποθέσεις του δεύτερου.
Ο Αργύρης Πατακάκης τονίζει ότι: «αρχικά θα ήθελα να εκφράσω την λύπη και την οργή μου που, το ιστορικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που υπηρετώ με ήθος και αξιοπρέπεια για σαράντα χρόνια, όσο και εγώ προσωπικά, βαλλόμαστε βάναυσα από έναν αήθη και αδικαιολόγητο «πόλεμο» που κήρυξε ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτριος Κυριαζίδης προς το πρόσωπό μου, όπως αποδεικνύεται από πρωτοσέλιδα τοπικών εφημερίδων αλλά και τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.
Για να αποκαταστήσει την αλήθεια όπως λέει φέρνει στο φως έγγραφα με τα οποία αναφέρει ότι «πράγματι, εκκρεμεί μια δικαστική διαφορά, στην οποία ενέχομαι με την ιδιότητά μου ως Αντιπεριφερειάρχης και αφορά μια σύμβαση, από τις δεκάδες που υπογράφω μέσα στα πλαίσια άσκησης των αρμοδιοτήτων μου, και συγκεκριμένα για την ασφάλιση των οχημάτων της Π.Ε. Δράμας για το χρονικό διάστημα από 07/11/2014 έως 07/11/2015. Κατά της διαδικασίας που τηρήθηκε πριν από την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014 πριν ακόμα εκλεγώ Αντιπεριφερειάρχης, στρέφεται με μηνυτήρια αναφορά του ασφαλιστικός πράκτορας που δεν συμμετέχει νόμιμα στη διαδικασία και καλούμε εγώ ενώπιον της δικαιοσύνης γιατί απλά είμαι ο τελικός υπογράφων. Η δίκη αυτή θα διεξαχθεί στις 15/11/2017.
Γ) Για την συγκεκριμένη ανωτέρω υπόθεση, έχω ήδη καταθέσει υπόμνημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης, κατ΄ επιταγήν του υπ΄αριθμ. ΕΠ 307/27-7-2017 εγγράφου της.
Σε ενίσχυση όλων των ανωτέρω, αν και πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μη δημοσιοποιήσιμα που προστατεύονται από το Νόμο, αυτόβουλα δίνω στη δημοσιότητα αντίγραφο του ποινικού μου μητρώου και ΑΠΑΙΤΩ να σταματήσει οποιαδήποτε περαιτέρω αναφορά στο όνομά μου σχετικά με τα ανωτέρω από οποιονδήποτε, άλλως επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε δικαίωμα που μου δίνει ο Νόμος».
Διευκρινιστική απάντηση Δ. Κυριαζίδη
Αναφορικά με το δημοσιοποιημένο σήμερα (20/9) δελτίο τύπου του κ. Πατακάκη, οφείλω να διευκρινίσω τα παρακάτω:
Ο κ. Πατακάκης γνωρίζει καλύτερα από όλους προφανώς ότι:
Εκτός από το γενικής χρήσης ποινικό μητρώο, οι εγγραφές του οποίου διαγράφονται μετά το πέρας ορισμένου χρόνου, ως ορίζει ο νόμος, υπάρχει και αυτό της δικαστικής χρήσης, στο οποίο καταχωρούνται και παραμένουν οι σχετικές εγγραφές. Επειδή επέλεξε ο κ. Πατακάκης να θέσει στην δημοσιότητα και στον πολιτικό διάλογο το ποινικό του μητρώο γενικής χρήσης, στο πλαίσιο της διαφάνειας και της λογοδοσίας των δημοσίων προσώπων καλείται να πράξει ανάλογα και για αυτό της δικαστικής χρήσης.
Καλείται, δηλαδή, να απαντήσει στους Δραμινούς πολίτες και να γνωστοποιήσει δημόσια, εάν υφίστανται ή όχι καταδίκες του από την ποινική δικαιοσύνη, πόσες και ποιες είναι αυτές.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑