Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 24th, 2017 | by fileto

0

Έσβησε η φωτιά στα Σπαθιά της Άσπρης Άμμου Καβάλας

⦁ Την ίδια ώρα πυρκαγιά ξέσπασε και στο Μαυροκορδάτο Παρανέστι Δράμας όπου κι εκεί συνέδραμαν ένα πεντζετέλ και 2 καναντέρ αλλά και ισχυρή δύναμη από την Πυροσβεστική Δράμας με 16 πυροσβέστες και 7 οχήματα.
Ήταν πραγματικά μεγάλη η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με πεζοπόρα και εναέρια μέσα στο πρώτο σήμα για πυρκαγιά στην περιοχή της Άσπρης Άμμου  στις 11:00 πρωί της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου 2017.
Συνολικά επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο, από ξηράς και από αέρος ένα πετζετέλ και ένα καναντέρ.
Η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλά και επεκτάθηκε στην περιοχή «Σπαθιά» μεταξύ Άσπρης Άμμου και εμπορικού λιμανιού Φίλιππος Β΄.
Ήταν όλοι εκεί και με την φυσική τους παρουσία, αλλά η συντονισμένη δράση και το ελαφρύ αεράκι που φυσούσε διευκόλυναν το έργο των πυροσβεστών και σε εύλογο χρονικό διάστημα η πυρκαγιά δαμάστηκε και τέθηκε υπό έλεγχο.
Για τα αίτια της πυρκαγιάς έρευνες κάνει το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.
Την ίδια ώρα πυρκαγιά ξέσπασε και στο Μαυροκορδάτο Παρανέστι Δράμας όπου κι εκεί συνέδραμαν ένα πεντζετέλ και 2 καναντέρ αλλά και ισχυρή δύναμη από την Πυροσβεστική Δράμας με 16 πυροσβέστες και 7 οχήματα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑