Άποψη - Γνώμη

Published on September 25th, 2017 | by fileto

0

Παραιτήσου και ξεκουράσου με στυλ υπουργέ μου!

Επειδή το τελευταίο διάστημα όλο και πιο συχνά ακούμε την λέξη ή την προτροπή καλύτερα σε υπουργούς να παραιτηθούν, συγκεντρώσαμε μια δεξαμενή τέλειων συμβουλών για να τους βοηθήσουμε να παραιτηθούν όσο πιο επαγγελματικά γίνεται.
Αν η παραίτησή σας, είναι το τελικό στάδιο στην ολοκλήρωση της πορείας σας στο υπουργείο, η τελευταία εντύπωση θα είναι το πρώτο πράγμα που αναζητείται από ένα μελλοντικό πρωθυπουργό ή προϊστάμενό σας που απαιτεί μια αναφορά για εσάς ή αν αναζητήσετε δουλειά εκ νέου στην κυβέρνησή του.
Παραιτηθείτε σωστά για να αφήσετε τα παράθυρα ευκαιρίας ανοιχτά για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες.
Η καλή θέληση που χτίζετε τώρα θα μπορούσε να σας βοηθήσει να δικτυωθείτε με συναδέλφους αργότερα .
Η παραίτηση εσφαλμένα μπορεί να καταστρέψει κάθε καλή σας ενέργεια μέχρι τώρα και να διαλύσει κάθε συναδερφικό δεσμό. Η ακατάλληλη αντίδραση σας μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και ένα σοβαρό ελάττωμα του χαρακτήρα σας.
¨Ο χαρακτήρας σας… Περισσότερο πολύτιμος από τον χρυσό…¨
Η προσωπική και επαγγελματική σας φήμη, διακυβεύονται εδώ . Ο επικεφαλής σας και οι συνάδελφοι σας, θα σας θυμούνται από το πώς θα χειριστείτε αυτή την τελευταία ευαίσθητη κατάσταση, για αυτό είναι και σημαντική η τελευταία εντύπωση. Και γιατί πρέπει να σας νοιάζει; Επειδή ο κόσμος είναι πολύ μικρότερος από ό, τι μπορείτε να προβλέψετε.
Οι πιθανότητες ότι θα συναντήσετε τα ίδια άτομα στην κοινωνική σας ζωή και σε επαγγελματικές συνθήκες στο μέλλον είναι πολύ μεγάλες.
Οι άνθρωποι που αφήνετε πίσω μπορεί να επηρεάζουν (ή να ταλαιπωρούν ) τη μελλοντική ζωή σας και την καριέρα σας.
Αντιμετωπίστε τους αναλόγως. Μπορεί να είστε θυμωμένος και μπορεί να έχετε αδικηθεί, αλλά ας διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να δείξετε ότι είστε ένα πρόσωπο της ψυχραιμίας και του στυλ.
Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το να βγάλετε τα παράπονά σας δεν έχει θέση σε μια τέτοια επαγγελματική κατάσταση.
Εμείς σαν η τελευταία τρύπα του ζουρνά σας προτείνουμε προτού παραιτηθείτε, να σκεφτείτε τα εξής:
Την Πολιτική Παραίτησης της κάθε κυβέρνησης.
Μάθετε, πώς ο προϊστάμενος ή ο πρωθυπουργός επί παραδείγματι, αντιμετωπίζει την παραίτηση των υφισταμένων του και των υπουργών πριν το χέρι σας αρχίσει να γράφει την παραίτησή σας. Μπορείτε να δώσετε την καθιερωμένη προειδοποίηση των δύο εβδομάδων, αλλά εάν δύο λεπτά μετά το «αφεντικό» σας λαμβάνει την επιστολή παραίτησής σας, θα επιτύχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.
Με την παραίτηση, ενδέχεται να χάσετε αμοιβές αποζημίωσης , τα επιδόματα ανεργίας καθώς και άλλες μορφές αποζημίωσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει προσεκτικά οποιαδήποτε σύμβαση ή άλλες συμφωνίες που έχετε υπογράψει . Αν
σκέφτεστε να αφήσετε την εταιρεία για λόγους παρενόχλησης ή διακρίσεων, συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο πριν υπογράψετε οποιαδήποτε έγγραφα ή την υποβολή παραίτησης .Η επιστολή της παραίτησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια δίκη ή άλλη νομική ενέργεια . Ποτέ μην εκτίθεστε εγγράφως γιατί μπορεί να το μετανιώσετε αργότερα.
Εάν η πολιτική εξόδου, απαιτεί από εσάς να αφήσετε τη θέση σας το συντομότερο δυνατό, από τη στιγμή που υποβάλετε την παραίτησή σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε «συμμαζέψει» , πριν να υποβάλετε την παραίτησή σας .
Συγκεντρώστε όλα τα προσωπικά σας αρχεία από τον υπολογιστή σας και το γραφείο και κάθε άλλο προσωπικό αντικείμενο που θα θελήσετε να πάρετε μαζί σας. Αρκετοί προϊστάμενοί σας πιθανόν δεν θα σας επιτρέπουν την πρόσβαση σε εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών, του δικτύου ή της εργασίας τους από το διάστημα από τη στιγμή που έχετε ανακοινώσει την πρόθεσή σας να φύγετε. Εάν η οικονομική διαχείριση του σπιτιού σας, το email σας, το βιογραφικό σας ή άλλα προσωπικά αρχεία βρίσκονται στον υπολογιστή σας, δεν θα μπορείτε να τα δείτε για ένα χρονικό διάστημα, αν όχι ποτέ . Δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε ένα CD-R ή ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο, πριν να ανακοινώσετε την παραίτησή σας, αν δεν έχετε ήδη αντίγραφα στο σπίτι σας. Κάθε επίμαχο υλικό στο χώρο εργασίας σας ή στον υπολογιστή σας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έναν δυσαρεστημένο εργοδότη ως μοχλός πίεσης για να μειώσει την αποζημίωση ή να δημιουργήσει άλλα προβλήματα για σας.
Οι παραιτήσεις δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται για να ζητήσετε μια αντιπροσφορά.
Παρόλα αυτά, μπορεί να υπάρχουν περιστάσεις υπό τις οποίες μια ειλικρινή αντιπροσφορά προτείνεται, αξιολογείται και γίνεται αποδεκτή. Με τις παραπάνω προφυλάξεις κατά νου, μπορείτε να είστε έτοιμοι να πάρετε μια σοφή απόφαση . Εάν έχετε σκεφτεί την απόφασή σας προσεκτικά, να επιμείνετε σε αυτό και να προχωρήσετε.
Όταν έχετε πάρει την απόφαση να προχωρήσετε, να τηρείτε τα ακόλουθα στο μυαλό:
Εργασία μέχρι να φύγετε. Παραμένετε προσηλωμένοι . Ολοκληρώστε έργα που έχετε αναλάβει αν ο χρόνος το επιτρέπει , πριν από την αναχώρησή σας.
Βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία σας είναι σε σειρά και να έχετε ακριβείς και σαφείς οδηγίες για τον αντικαταστάτη σας. Δημιουργήστε έγγραφα εξηγώντας τι είχατε κάνει, που το αφήσατε και ό, τι σχεδιάζατε να κάνετε. Διευκολύνετε τον αντικαταστάτη σας για να συνεχίσει από εκεί που σταματήσατε.
Αφήστε τους συναδέλφους σας υπό καλές συνθήκες. Προσπαθήστε να ρυθμίσετε τα προβλήματα με τους άλλους.
Δώστε ευχαριστήριες επιστολές και τα νέα στοιχεία επικοινωνίας σας στους προϊσταμένους και συνεργάτες σας, όταν χρειάζεται, μετά από την αναχώρησή σας.
Αποφύγετε να κάνετε προσωπικές επιθέσεις ή να ασκήσετε εποικοδομητική κριτική στην έξοδό σας.
Να θυμάστε ότι θέλετε να αφήσετε τους άλλους με την εντύπωση ότι είστε ένας παίκτης της ομάδας με αποτελεσματικές διαπροσωπικές δεξιότητες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑