Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 30th, 2017 | by fileto

0

Χτύπησε το 1 εκατ. αφίξεις η Νυμφαία από τον Βορρά

Έσπασε για ακόμη μια χρονιά το φράγμα του 1 εκατομμυρίου αφίξεων η δίοδος της Νυμφαίας. Με τις 368.625 αφίξεις που καταγράφηκαν τον Αύγουστο οι συνολικές αφίξεις φέτος φτάνουν στις 1.054.896, αυξημένες κατά 6 % σε σχέση με πέρυσι.
Ο Αύγουστος πάντως παρέμεινε ο πιο πολυάσχολος μήνας στην Νυμφαία, με τον αριθμό των αφίξεων μέσα στο μήνα να είναι σχεδόν ίδιος με πέρυσι (τον περυσινό Αύγουστο είχαμε 370.364 αφίξεις).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νυμφαία είναι πλέον σταθερά η τρίτη πιο πολυάσχολη δίοδος στη χώρα μας, με τη δίοδο των Ευζώνων να κρατά τα σκήπτρα και τον Προμαχώνα να έρχεται δεύτερος, δύο εγκαταστάσεις που αφενός έχουν τελωνεία, αφετέρου έχουν πολύ μεγαλύτερες και αρτιότερες εγκαταστάσεις από αυτές της Νυμφαίας, όπου και φέτος παρατηρήθηκαν μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις (και χωρίς να επιτρέπεται η διέλευση φορτηγών και λεωφορείων).
Μάλιστα για το θέμα έχουν υπάρξει πολλές αντιδράσεις στη Βουλγαρία, με φωνές που ζητούν να υπάρχουν ειδοποιήσεις για τους οδηγούς ώστε να μην προσεγγίζουν το πέρασμα, όταν οι ουρές γίνονται πολύ μεγάλες, με μία μάλιστα να ζητά ζωντανή μετάδοση της κατάστασης μέσω webcam ώστε οι οδηγοί να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι γίνεται σε αυτή.
Κι ενώ οι Βούλγαροι δίνουν μεγάλη σημασία στην συνοριακή αυτή διάβαση το ερώτημα παραμένει. Τι κάνει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ για το θέμα αυτό που έχει άμεσο αντίκτυπο στον τουρισμό μας;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑