Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 4th, 2017 | by fileto

0

Αφγανός και Πακιστανοί διακινητές με λαθρομετανάστες

Σύλληψη 27χρονου υπηκόου Αφγανιστάν ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (3-10-2017) το πρωί, στο Διδυμότειχο Έβρου, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας , 27χρονος, υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο, διότι όπως προέκυψε, καθοδήγησε, πεζός, τους τρεις μη νόμιμους μετανάστες, από την ελληνοτουρκική μεθόριο έως τον σταθμό του ΚΤΕΛ Διδυμοτείχου, ενώ στη συνέχεια τους προμήθευσε με εισιτήρια, που είχαν προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 27χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της πλαστογραφίας, διότι κατείχε ένα (1) πλαστό υπηρεσιακό σημείωμα.
Κατασχέθηκαν συνολικά τρία (3) εισιτήρια του ΚΤΕΛ, ένα (1) πλαστό έγγραφο και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.
Συνελήφθησαν χθες (3-10-2017) το απόγευμα, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 25 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.
Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 23χρονο και συνοδηγό τον 25χρονο, πλην όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Ακολούθως, το όχημα εισήλθε στην Εγνατία Οδό στον Ανατολικό κόμβο Ξάνθης και κατευθύνθηκε προς την Κομοτηνή. Στη συνέχεια, στο κόμβο Ιάσμου, ο 23χρονος οδηγός του, επιχείρησε να εξέλθει από την Εγνατία Οδό, πλην όμως έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑