Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 8th, 2017 | by fileto

0

Καμμένος με στολή παραλλαγής στον Παρμενίωνα

Τη μετακίνηση μεγάλης δύναμης μονάδων στον Έβρο, στη Θράκη «διότι εδώ χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας, κι εδώ υπάρχει η απειλή, κι εδώ πρέπει να είμαστε ακόμα πιο πολλοί, πιο οργανωμένα» επανέλαβε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» στον Έβρο όπου βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ο κ. Καμμένος μάλιστα διευκρίνισε πως παρά τις φωνές διαμαρτυρίας για μείωση των στρατιωτικών δυνάμεων σε άλλες περιοχές της χώρας «δεν πρόκειται να αποδυναμώσουμε τη Θράκη προκειμένου να ικανοποιήσουμε πολιτικές επιδιώξεις, ή να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος. Θα δεχθούμε τις εισηγήσεις τις οποίες θα κάνει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης της στρατιωτικής θητείας, ο κ. Καμμένος απάντησε κατηγορηματικά ότι «δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια». Ωστόσο αναφέρθηκε στη «δυνατότητα εκπαίδευσης και επαγγελματικής αποκατάστασης» των στρατεύσιμων.
«Ήδη προχωρούμε σε προγράμματα ώστε κάποιοι απ’ αυτούς που επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν και πτυχία στη διάρκεια της θητείας τους. Στόχος είναι να καταφέρουμε στους μήνες αυτούς να αποκτήσουν -γιατί όχι-και μία επαγγελματική εμπειρία η οποία θα πιστοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κάποιοι εξ’ αυτών μπορεί να επιλέξουν την καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι καλοδεχούμενοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑