Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 19th, 2017 | by fileto

0

Ο Οσμάν Καβάλα στο κελί…

Ο Οσμάν Καβάλα στο κελί…
Πριν από λίγο καιρό ήταν στην Καβάλα ο γνωστός μας Οσμάν με επώνυμο Καβάλα γόνος γνωστής καπνεμπορικής Οθωμανικής οικογένειας της πόλης μας.
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 τον επιχειρηματία και ακτιβιστή Osman Kavala, στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.
Ο δικηγόρος του Kavala, δήλωσε ότι ο πελάτης του μεταφέρθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά την έκδοση απόφασης για την κράτησή του επί επτά ημέρες. Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης προς το παρόν δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.
Ο Osman Kavala είναι πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου Anadolu Kultur και η αστυνομία κατέσχεσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τα γραφεία της οργάνωσης, σύμφωνα πάντα με το Τ24.
Ο Kavala συνελήφθη μόλις έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από ένα συνέδριο στο οποίο είχε συμμετάσχει στην πόλη Γκαζιαντέπ στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Η ειδική εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία Κάτι Πίρι εξέφρασε την ανησυχία της για τη σύλληψη αυτή. «Πολύ ανησυχητικά νέα η σύλληψη του Οσμάν Καβαλά στην Κωνσταντινούπολη. Θα προτείνω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κάνει έκτακτη έκκληση για την απελευθέρωσή του», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.
Μόλις έναν μήνα πριν, o Osman Kavala είχε βρεθεί για πολλοστή φορά στην πόλη των προγόνων του για να συνυπογράψει μαζί με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων & Ιστορίας Καπνού πρωτόκολλο συνεργασίας στο πλαίσιο της δημιουργίας του δικτύου «Οι δρόμοι του καπνού» εκπροσωπώντας το Ινστιτούτο Anadolu Kültür του οποίου είναι ιδρυτής και πρόεδρος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑