Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 20th, 2017 | by fileto

0

Ο Βαρουφάκης σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη

Μετά τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, το Ηράκλειο και την Πάτρα, το DiEM25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης τη Δευτέρα 23/10 θα βρεθούν στην Καβάλα, στις 19.30 στον κινηματογράφο Απόλλωνα, και στην Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη, 25/10 στις 19.30 στο Δημοτικό Θέατρο.
Το DiEM25 έχει αναπτύξει μια συνεκτική πρόταση για μια εναλλακτική, προοδευτική πολιτική που μπορεί να βγάλει την Ευρώπη από το αδιέξοδο που την έχει οδηγήσει η ηγεσία της τα τελευταία χρόνια. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας περιθωριοποιεί ολόκληρα κομμάτια του πληθυσμού και τροφοδοτεί τον ακραίο εθνικισμό. Αυτό το βλέπουμε να συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, από τη Γερμανία και την Αυστρία, μέχρι τη Γαλλία. Η απάντηση πρέπει να είναι περισσότερη δημοκρατία και όχι αυταρχισμός, όπως είδαμε πρόσφατα στην περίπτωση της Καταλονίας.
Ή Ελλάδα ειδικότερα, είναι η χώρα όπου το 2015 με την κατάπνιξη της προσπάθειας του λαού μας να αποδράσει από τη φυλακή χρέους, και έχει ανάγκη περισσότερο ίσως από κάθε άλλη να εφαρμοστεί άμεσα μια άλλη πολιτική που βάζει τέλος στο αδιέξοδο. Το DiEM25 προτείνει τη Νέα Συμφωνία για την Ελλάδα, που μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και αδιαπραγμάτευτα, ώστε να σταματήσει η ερημοποίηση της χώρας.
Καλούμε όλους όσους θέλουν να σταθούν απέναντι στο κατεστημένο που καταστρέφει το παρόν και το μέλλον μας, να έρθουν να μάθουν την πρότασή μας και να συμμετάσχουν σε ένα κίνημα δημιουργικής ανυπακοής που θα φέρει ξανά την ελπίδα και την αξιοπρέπεια στη ζωή μας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑