Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 6th, 2017 | by fileto

0

Δηλητηριάστηκε σκύλος από μολυσμένη κατσίκα στον Εβρο

Δηλητηριασμένο βρήκε το σκύλο του ένας κυνηγός, στην Μεσημβρία Αλεξανδρούπολης, δίπλα από μια μολυσμένη κατσίκα, ο οποίος και κατήγγειλε το γεγονός στον Κυνηγετικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης.
Πιο συγκεκριμένα ο κυνηγός εντόπισε τον σκύλο του δίπλα από μια κατσίκα η οποία είχε γίνει δόλωμα για άλλα ζώα. Κάποιος την είχε δηλητηριάσει προκειμένου όταν πάνε τα υπόλοιπα ζώα να φάνε το κουφάρι της να δηλητηριαστούν κι εκείνα.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης ενημέρωσε αμέσως την Περιβαλλοντολόγο και εκπρόσωπο της ομάδας ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων της WWF, κ. Κρετ Ελισσάβετ, η οποία κατέφθασε στο σημείο με τον σκύλο – ανιχνευτή “Κίκο” αλλά και τη θηροφυλακή.
Όταν η WWF και η θηροφυλακή έφτασε στο σημείο όπου τους υπέδειξε ο κυνηγός το κουφάρι της κατσίκας έλειπε.
Ο “Κίκο” έπιασε αμέσως δουλειά και τους υπέδειξε το νέο σημείο που κάποιος είχε μεταφέρει την κατσίκα.
“Η κατσίκα είχε μεταφερθεί περίπου 300 μέτρα μακριά από το σημείο όπου μας υπέδειξε ο κυνηγός, ήταν κοντά σε ρέμα δεμένη με σύρμα από ένα θάμνο, ήταν ανοιχτή και πάνω της είχε ένα πράσινο υγρό, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα ήταν φυτοφάρμαρκο. Το σίγουρο είναι πως ήταν κάποιο χημικό”, τόνισε στο e-evros.gr η κ. Κρετ.
Έγινε καθαρισμός της περιοχής κι έπειτα από συνεννόηση με το Δήμο Αλεξανδρούπολης τα 2 ζώα ενταφιάστηκαν.
Να τονίσουμε πως εστάλη δείγμα από τη μολυσμένη κατσίκα μέσω Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου ώστε να εξακριβωθεί από τι είδους δηλητήριο ήταν μολυσμένη η κατσίκα και πως κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων.

πηγή: e-evros – Ολια Γκαντανίδου


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑