Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 6th, 2017 | by fileto

0

Έστειλαν λεφτά στη Σαμοθράκη πριν έρθει ο Τσίπρας στην Κομοτηνή

Τη χρηματοδότηση ειδικού προγράμματος στον Έβρο, ύψους 26,3 εκατ. ευρώ, για την οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή και το νησί της Σαμοθράκης, ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.
Το ειδικό πρόγραμμα για την αντιπλημμυρική προστασία, τη δημιουργία και συντήρηση υποδομών όπως του οδικού και του αρδευτικού δικτύου, θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας δήλωσε:
«Αναγνωρίζοντας τις ειδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ακριτική Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναλαμβάνουμε στοχευμένες πρωτοβουλίες και κατευθύνουμε επιπλέον πόρους για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών. Με το νέο αυτό πρόγραμμα ερχόμαστε – σε συνεργασία με την Περιφέρεια – να υλοποιήσουμε κρίσιμα έργα σε τομείς όπως η αντιπλημμυρική προστασία το αρδευτικό και το οδικό δίκτυο, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θωρακίζουν την τοπική οικονομία. Πρόκειται για υποδομές που θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί εδώ και δεκαετίες. Η στήριξη των τοπικών κοινωνιών αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομίας».
Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομίας αύξησε κατά 47 εκατ. ευρώ τους πόρους για την Περιφέρεια ΑΜΘ από το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ το 2017, στα 167 εκατ. ευρώ, από 120 εκατ. που προβλέπονταν αρχικά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑