Uncategorized

Published on November 14th, 2017 | by fileto

0

Ο Χ. Σπίρτζης έταξε μέχρι και ένα 4Χ4 στα Πομακοχώρια…

Στα πλαίσια του 6ου Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που πραγματοποιείται στην Κομοτηνή τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Νοεμβρίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης συνοδευόμενος από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και τον γραμματέα της ΝΕ Ξάνθης Γιώργο Χατζηθεοδώρου επισκέφτηκε τον Δήμο Μύκης το βραδύ της Κυριακής.
Ο Δήμαρχος Μύκης, Καπζά Τζεμήλ μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τον Δήμο και ζήτησε την ένταξη της κατασκευής δημοτικής οδοποιίας στον οικισμό Κενταύρου στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, την υλοποίηση ωρίμων μελετών δημοτικής οδοποιίας στον οικισμό Κοτύλης ύψους 1.737 εκατ. ευρώ, την ώριμη μελέτη για την διευθέτηση χείμαρρων στον οικισμό Άνω Θερμών ύψους 231 χιλ .ευρώ και την μελέτη για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων στο δρόμο προς τον οικισμό Κύκνου. Έδωσε έμφαση στη μελέτη ολοκλήρωσης έργων ύδρευσης στον δήμο Μύκης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας ύψους 3,5 εκατ. ευρώ που είναι και ένα από τα μεγαλύτερα από τα προβλήματα του Δήμου Μύκης.
Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι η άμεση υλοποίηση του κάθετου άξονα από την Ξάνθη στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, σε δυο εβδομάδες περίπου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος διαγωνισμός ύψους 35 εκατ. ευρώ για το πρώτο το πιο μεγάλο και το δύσκολο κομμάτι μεταξύ Έλληνοβουλγαρικών συνόρων μέχρι τα Μελίβοια. Ο άξονας έχει διαχωριστεί σε 4 κομμάτια και σε κάποια από αυτά οι απαλλοτρίωσης δεν έχουν προχωρήσει και θα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα και τα έχουμε ένταξη σε 3 διαφορετικά προγράμματα και χρειαζόμαστε αλλά 130 εκατ. χωρίς της απαλλοτρίωσης για τη ολοκλήρωση του κάθετου άξονα από την Ξάνθη στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα τόνισε ο υπουργός.
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην ΕΡΤ για τα τμήματα της Εγνατίας Οδού στον Έβρο που δεν έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία, τόνισε ότι είναι δυο έργα πολύ βασανισμένα, που έχουν μπει σε τροχιά ολοκλήρωσης και θα παραδοθούν πολύ σύντομα στην κυκλοφορία και υλοποιείται επίσης ο κάθετος σιδηροδρομικός άξονας με ηλεκτροκίνηση Ορμένιου –Αλεξανδρούπολης.
Για την γέφυρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα και το τελωνείο των Κήπων στον Έβρο, τόνισε ότι θα μελετητικά έργα είναι ώριμα και θα βρεθεί γρήγορα χρηματοδότηση και θα προχωρήσουν τα έργα. Επίσης, τόνισε ότι και στον κάθετο άξονα Ροδόπης Έλληναβουλγαρικών συνόρων η κτηριακές δομές έχουν προβλήματα και θα γίνουν έργα υποδομής.
Για την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στους παραπλεύρους δρόμους της Εγνατίας Οδού, τόνισε ότι ο νομός ψηφίστηκε, έχει βγει η υπουργική απόφαση με όλους τους χάρτες και δρόμους που απαγορεύεται η διέλευση των βαρέων οχημάτων και η εξαίρεσης, η τροχιά πρέπει να υλοποίηση άμεσα τις αποφάσεις και θα υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα που θα επιτηρεί άμεσα όλες αυτές της κίνησης.
Ο Δήμαρχος Μύκης, Καπζά Τζεμήλ μιλώντας στην ΕΡΤ για την συνάντηση στη Δράμα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο τόνισε ότι αφορούσε την υπόθεση με τα καυσόξυλα και το έργο βιολογικού καθαρισμού Κενταύρου.
Τέλος ο Υπουργός ενδιαφέρθηκε για το έργο Δημοτικής Οδοποιίας του Οικισμού Κενταύρου και παραχώρησε ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο για τις ανάγκες του Δήμου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑