Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 14th, 2017 | by fileto

0

Είδε χαμογελαστούς στο Εράσμιο ο Τσίπρας!

Στις 11 το πρωί έφτασε στο αεροδρόμιο της Καβάλας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και κατευθύνθηκε στην Ξάνθη με τελικό προορισμό την Κομοτηνή, όπου μίλησε χθες το απόγευμα στο Αναπτυξιακό Συνέδριο.
Φυσικά και ο πρωθυπουργός της πρωτης φορά αριστεράς κυβέρνησης προτίμησε μια μονάδα με διεθνή ορίζοντα τα Πλαστικά Θράκης που είναι ιδιωτική όπου εκεί στο Εράσμιο του επεφύλαξαν και υποδοχή.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τα “Πλαστικά Θράκης” πρότυπο υγιούς επιχειρηματικότητας και αυτό, όπως είπε, δεν προκύπτει μόνο από τους αριθμούς αλλά και από το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων. «Με υποδέχτηκαν εργαζόμενοι, λέγοντάς μου καλώς ήρθες στο εργοστάσιό μας», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε «όταν οι εργαζόμενοι, που είναι το βασικό γρανάζι, νιώθουν την επιχείρηση και δική τους, τότε η πορεία της επιχείρησης είναι επιτυχημένη».
Ναι στην εξωστρέφεια αλλά …στα λόγια
“Η κυβέρνηση στηρίζει τις επιχειρήσεις που έχουν εξωστρέφεια και που επενδύουν στην έρευνα, στην καινοτομία, στη νέα τεχνολογία και τον ανθρώπινο παράγοντα” υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη
Η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα που σέβεται τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, τηρεί τη νομοθεσία και λέει όχι στην παρασιτική και αρπακτική συμπεριφορά επιχειρηματιών, που επί δεκαετίες απομυζούσαν κρατικά κονδύλια και στο τέλος έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα, αφήνοντας τους εργαζόμενους στον δρόμο, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της εταιρείας “Πλαστικά Θράκης” στον νομό Ξάνθης.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις επιχειρήσεις που έχουν εξωστρέφεια και που επενδύουν στην έρευνα, στην καινοτομία, στη νέα τεχνολογία και τον ανθρώπινο παράγοντα.
Για τον σκοπό αυτό διαθέτει χρηματοδοτικά εργαλεία, τις ευκαιρίες που δίνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Και εγκαρδιότητες από γελαστούς επαρχιώτες!
Σύμφωνα με παραπολιτική φιλοκυβερνητική στήλη, παρακολουθούμε το ρεπορτάζ από την επίσκεψη: «ενώ η πρωθυπουργική πομπή κατευθύνονταν προς την Ξάνθη, ένα ασυνήθιστο περιστατικό την “τάραξε”.
Στο χωριό Εράσμιο, έπεσαν σε “μπλόκο” αφού ο δρόμος ήταν κλειστός από τις ηλικιωμένες γυναίκες του χωριού, που υποδέχθηκαν τον Αλέξη Τσίπρα και περίμεναν να τον δουν. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στους άντρες της ασφάλειας του να σταματήσουν αμέσως την πομπή. Κατέβηκε, συνομίλησε μαζί τους κι εκείνες του το ανταπέδωσαν προσφέροντας του λουλούδια.
Οι ίδιες κυρίες του ζήτησαν να τις ακολουθήσει στην αυλή ενός σπιτιού του χωριού, διότι όπως του είπαν “εκεί βρίσκονταν ένας 90χρονος γέροντας, που θέλει να σε συναντήσει αλλά δεν μπορεί να περπατήσει”. Ο πρωθυπουργός δεν τους χάλασε το χατήρι και επισκέφτηκε τον ηλικιωμένο, έκατσε μαζί του και τα είπαν μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκινησιακής φόρτισης, σύμφωνα με τα λεγόμενα όσων ήταν μπροστά στη συνάντηση».
Ανατριχιάσαμε! Από το πλήθος των τριών ανθρώπων που βρήκε στον δρόμο για την Κομοτηνή!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑