Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 15th, 2017 | by fileto

0

Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον αντιπεριφερειάρχη Δράμας

  • Φυλάκιση 12 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο στον αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη
Μείζον πολιτικό ζήτημα δημιουργεί η απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Δράμας σύμφωνα με την οποία ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών για παράβαση καθήκοντος, όσον αφορά την υπόθεση της ασφάλισης των οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, κατά την χρονική περίοδο 2014-15.
Παράλληλα το δικαστήριο επέβαλε στον κύριο Πατακάκη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα χρόνο ενώ η ποινή της φυλάκισης δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα αλλά μετατρέπεται προς πέντε ευρώ ημερησίως, επειδή το ποινικό μητρώο του αντιπεριφερειάρχη δεν ήταν λευκό.
Από την πλευρά του κυρίου Πατακάκη ασκήθηκε έφεση κατά της απόφασης, οπότε η υπόθεση θα κριθεί από το τριμελές εφετείο Θράκης.
Αν και οι επιπτώσεις από την απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι άμεσες για τον κύριο Πατακάκη, όσον αφορά την θεσμική του ιδιότητα, μέχρις ότου αποφασίσει τελεσίδικα για την υπόθεση το εφετείο, εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την προ λίγων μηνών κίνηση του κυρίου Πατακάκη στο πλαίσιο της έντονης αντιπαράθεσης του με τον βουλευτή ΝΔ Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη, να δώσει στην δημοσιότητα το ποινικό του μητρώο, το οποίο ήταν απόλυτα λευκό.
Τότε ο κ. Κυριαζίδης είχε καλέσει τον κύριο Πατακάκη να απαντήσει στους Δραμινούς πολίτες και να γνωστοποιήσει δημόσια, εάν υφίστανται ή όχι καταδίκες του από την ποινική δικαιοσύνη, πόσες και ποιες είναι αυτές.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. είχε επισημάνει μέλιστα ότι εκτός από το γενικής χρήσης ποινικό μητρώο, οι εγγραφές του οποίου διαγράφονται μετά το πέρας ορισμένου χρόνου, ως ορίζει ο νόμος, υπάρχει και αυτό της δικαστικής χρήσης, στο οποίο καταχωρούνται και παραμένουν οι σχετικές εγγραφές.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑