Εκδηλώσεις

Published on November 20th, 2017 | by fileto

0

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Στην κατάμεστη αίθουσα «Σ. Κουγιουμτζή» στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δημάρχου Χορτιάτη-Θέρμης κ. Ιγνάτιου Καιτετζίδη μίλησε ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με θέμα τη Θράκη. Τον ομιλητή παρουσίασε ο βουλευτής της Β´ Θεσσαλονίκης και αν. Τομεάρχης Εξωτερικών την Νέας Δημοκρατίας Σ. Αναστασιάδης, αναφερόμενος στο έργο του ως Υπουργού και κοινοβουλευτικού και στις δράσεις του ιδιαίτερα για την προώθηση των εθνικών θεμάτων, τονίζοντας εμφατικά στο τέλος : « ο Ευριπίδης μας λείπει από τη Βουλή και είμαι βέβαιος ότι η πατρίδα του η Θράκη αισθάνεται το κενό του»
   Ο Δήμαρχος υπενθύμισε στο ακροατήριο ότι το συνεδριακό κέντρο που τους φιλοξενεί οφείλει την ολοκλήρωση του στη στήριξη του Θρακιώτη πρώην Υπουργού Εσωτερικών και τον ευχαρίστησε γι’ αυτό.
Ο Δρ. Ε. Στυλιανίδης με την ιδιότητα τώρα όχι μόνο του πολιτικού αλλά και του επ. Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ανέλυσε την γαιοπολιτική υπεραξία της Θράκης, εξήγησε τις εξελίξεις σε σχέση με τη Μουσουλμανική μειονότητα, περιέγραψε την μετεξέλιξη της Τουρκικής Εξωτερικής πολιτικής και εισηγήθηκε τη διακομματική χάραξη μιας Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής για την Θράκη.
« Η Θράκη, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ομιλητής, βγαίνει από τη θράκα, δηλαδή τη φλόγα που σιγοκαίει κάτω από τη στάχτη και αναζητά οξυγόνο για να δυναμώσει. Γι’ αυτό είμαι σήμερα εδώ, όπως ήμουν πριν και σε άλλες 15 πόλεις της Ελλάδας. Γι’ αυτό μεταφράζω το βιβλίο μου στα αγγλικά. Με εργαλείο το βιβλίο μου να ενημερώσω, να αφυπνίσω, να κινητοποιήσω εγκαίρως, ώστε να μην ξανά τρέχουμε ουραγοί πίσω από τις εξελίξεις. Γιατί ειλικρινά πιστεύω ότι η Θράκη μπορεί να σηκώσει στις πλάτες της την Ελλάδα…»
Στο πραγματικά ηλεκτρισμένο και συγκινημένο κοινό συμμετείχαν οι βουλευτές Γ. Βαγιωνάς και Κ. Γκιουλέκας, ο Περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας και οι Αντιπεριφερειάρχες του, Δήμαρχοι της περιοχής, ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Τ. Τσερκέζης και ο πρώην πρόεδρος καθηγητής Β. Καρακοστάνογλου, το προεδρειο των Κομοτηναίων Θεσσαλονίκης και πολλοί ετεροδημότες, πολλοί στρατηγοί του Στρατού και της Αστυνομίας που υπηρέτησαν στη Θράκη, εκατοντάδες Θεσσαλονικαίων και νεολαίων που ξεχύλισαν τη μεγάλη αίθουσα αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον τους για το ευάσθητο θέμα.
Ακολούθησε συζήτηση όπου ο Θράκας πολιτικός έδωσε απαντήσεις για όλα τα θέματα, που τελευταία απασχολούν τη δημοσιότητα, χωρίς περιστροφές και χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του τόπου του και της πατρίδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑