Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 26th, 2017 | by fileto

0

Άνοιξε στην Καβάλα το Κέντρο Αποκατάστασης ΛΥΔΙΑ EUROMEDICA

Αυτό που ανέφερε στα εγκαίνια ο πρόεδρος του Κέντρου ΛΥΔΙΑ EUROMEDICA, Κωνσταντίνος Ζαχαράκης, ότι στόχος είναι το Κέντρο αυτό να γίνει σημείο αναφοράς στη ΝΑ Ευρώπη, έδωσε το στίγμα ότι πρόκειται για μια μονάδα πολύ υψηλών προδιαγραφών.
Χθες στον Αμυγδαλεώνα και μετά από πέντε χρόνια προετοιμασίας και υπαναχωρήσεων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Αποκατάστασης ΛΥΔΙΑ EUROMEDICA, παρουσία πολιτικού, ιατρικού, επιστημονικού αλλά και απλού κόσμου που ήρθε να ευχηθεί τα καλορίζικα στην μεγάλη αυτή επένδυση των πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Τα εγκαίνια ευλόγησε ο νέος μας μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανος, παρουσία πολλών κληρικών, ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Ζαγοράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Μαρκόπουλος και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, πρώην υπουργοί όπως ο Σωτήρης Κούβελας, ο Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος και ο Γιώργος Καλαντζής, πρώην βουλευτές όπως Σπύρος Παπαδόπουλος, Μίμης Χριστοφιλογιάννης, Δημήτρης Παπουτσής, Σάββας Εμινίδης, Σταύρος Δαϊλάκης, Ντίνος Κλειτσιώτης, αντιδημαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, πολλοί γιατροί, μέτοχοι της εταιρείας και φυσικά το προσωπικό του Κέντρου, φίλοι και συγγενείς.

ΛΥΔΙΑ EUROMEDICA 1ΛΥΔΙΑ EUROMEDICA 1ζαγορακηςΚώστας ΤσιάμηςΛΥΔΙΑ EUROMEDICA
Μετά την τελετή του αγιασμού, ο μητροπολίτης έδωσε θερμές ευχές και τόνισε ότι η ιατρική θεραπεύει το σώμα και η εκκλησία την ψυχή των ανθρώπων για να τονίσει την σημαντικότητα της ιατρικής επιστήμης.
Ο κ. Μαρκόπουλος έδωσε ευχές και τόνισε ότι με την χάρη της Αγίας Λυδίας όλα θα πάνε καλά για το Κέντρο, ενώ η δήμαρχος Καβάλας ανέφερε την ιατρική της ειδικότητα και την αμφίδρομη σχέση ιατρικής και πολιτικής που είναι τέχνες ανθρωποκεντρικές!
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης ανέφερε ότι αυτά τα θαυμάσια έργα υγείας ανάμεσα στις δύο πόλεις Καβάλα και Δράμα, ξεκινώντας από το Νοσοκομείο Καβάλας και κάνοντας την διαδρομή, δημιουργούν την Φιλιππισία Οδό της Υγείας, με το Κέντρο που εγκαινιάστηκε χθες, κλινικές, κέντρα αιμοκάθαρσης, κέντρα απασχόλησης για άτομα ΑμεΑ κ.α.
Τέλος ο πρόεδρος της εταιρείας πρώην βουλευτής και ιατρός Κωνσταντίνος Ζαχαράκης ανέφερε ότι είναι ευλογία να τελεί τα εγκαίνια του Κέντρου Αποκατάστασης ΛΥΔΙΑ EUROMEDICA, ο νέος μας μητροπολίτης κ.κ. Στέφανος τον οποίο ο ίδιος γνωρίζει όπως και πολλοί Θεσσαλονικείς για το σημαντικό ποιμαντικό, κοινωνικό και εθνικό του έργο στην συμπρωτεύουσα. «Το ίδιο θα κάνει και εδώ στην Καβάλα όπου και ήρθε», ανέφερε.
Ο κ. Ζαχαράκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί ότι «το εγχείρημα για την δημιουργία της ΛΥΔΙΑ EUROMEDICA ξεκίνησε μέσα στην κρίση το 2012 και πέρασε από πολλά στάδια αλλά ευωδόθηκε με την στήριξη πρώτα της τράπεζας PROTONBANK αλλά στη συνέχεια με την στήριξη της Εθνικής Τράπεζας, η οποία ενεπιστεύθει το εγχείρημα αυτό και μας συνέδραμε γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε. Το Κέντρο το εξοπλίσαμε με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και το φτιάξαμε να είναι το πιο σύγχρονο Κέντρο στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά και με στόχο να φέρει ασθενείς από την ΝΑ Ευρώπη στοχεύοντας στη γειτονική Βουλγαρία και όχι μόνο. Είναι αυτή τη στιγμή ότι πιο σύγχρονο υπάρχει, αναπτύσσεται σε 6.500 τ.μ., με άριστη κτηριακή υποδομή, υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα, πισίνα με πυθμένα που ανεβοκατεβαίνει, είναι διαθέσιμο για ανοιχτή και κλειστή νοσηλεία, με λογικές τιμές και με την υψηλή εποπτεία εξειδικευμένων ιατρών και νοσηλευτικού αλλά και βοηθητικού προσωπικού».
Κάλεσε όλους να το αγκαλιάσουν με την εμπιστοσύνη τους και για όσους θέλουν να κάνουν το προσωπικό τους πρόγραμμα για αποκατάσταση να απευθυνθούν στον κ. Γιαπράκη, ο οποίος θα σχεδιάσει το κατάλληλο πρόγραμμα για την κατάλληλη θεραπεία.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑