Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 30th, 2017 | by fileto

0

Εφαρμόζεται από την Καβαλιώτικη εταιρεία ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ ΑΕ

Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο Υφυπουργός ΑΑΤ Β. Κόκκαλη, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ ΑΕ για το Πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης Υγείας Καπνοπαραγωγών.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο Υφυπουργός ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο, πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά τον Μάιο του 2016 στο νομό Ροδόπης προσφέροντας ομαδική ασφάλιση σε πάνω από 2.000 καπνοπαραγωγούς.
Το 2017 συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα έξι νέες Περιφερειακές Ενότητες: Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Νίκος Τζούμας δήλωσε σχετικά: «Μετά τις διαδοχικές επαφές με τον Υφυπουργό κ. Β. Κόκκαλη αποφασίσθηκε τον Μάιο του 2018, να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα καπνοκαλλιεργητές των Περιφερειακών Ενοτήτων Πιερίας και Λάρισας. Συγκεκριμένα το πλαίσιο του προγράμματος διατίθεται προσωπική κάρτα υγείας, προς αξιοποίηση της για γιατρούς, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία. Το πρόγραμμα ανανεώνεται κάθε χρόνο και διανέμονται νέες κάρτες υγείας. Με το εν λόγω πρόγραμμα αποδεικνύουμε εμπράκτως με υπευθυνότητα και εμπιστοσύνη, την στήριξη μας προς τους καπνοπαραγωγούς, αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντάς τους, για τη μακροχρόνια συνεργασία τους».
Από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί ουσιαστική προσφορά στους καπνοπαραγωγούς και δήλωσε χαρακτηριστικά: «η καλλιέργεια του καπνού αποτελεί βασική παραγωγική δραστηριότητα και κινητήρια δύναμη για την οικονομία στη Βόρεια Ελλάδα. Η καπνοκαλλιέργεια συμβάλλει σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας, δημιουργεί θέσεις απασχόλησης σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και φέρνει συνάλλαγμα μέσω της εξωστρέφειας. Πάνω από 4.000 καλλιεργητές καπνού αναμένεται να ωφεληθούν από πρόγραμμα κοινωνικής ασφάλισης, που εφαρμόζει η εταιρία ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ ΑΕ για τους συνεργαζόμενους καπνοπαραγωγούς της. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στο πλαίσιο της δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας και το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να επεκταθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας και Λάρισας. Μακάρι η εν λόγω αξιέπαινη δράση να βρει μιμητές προς όφελος των Ελλήνων αγροτών».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑