Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 1st, 2017 | by fileto

0

Χωρίς θέρμανση σχολεία στον Έβρο

Σε απόγνωση βρίσκονται πολλοί διευθυντές σχολείων- κυρίως στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας- αφού τα χρήματα που έχουν υπολογιστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων, που έρχονται αντιμέτωπα με την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης.
Για το λόγο αυτό, πολλοί διευθυντές σχολείων έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα αποστολής αιτημάτων σε διάφορες οργανώσεις, σε ιδρύματα και ιδιωτικούς φορείς τους οποίους παρακαλούν για να συνδράμουν οικονομικά ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων τους, αλλά κυρίως να τους εφοδιάσουν με πετρέλαιο για να έχουν θέρμανση τα παιδιά.
ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ Ο ΕΒΡΟΣ
Διευθύντρια σχολείου στον Έβρο μιλώντας στο protothema.gr εμφανίστηκε αρκετά καταγγελτική, αφού τόνισε ότι το κράτος πρέπει να αυξήσει τις δαπάνες του για τα σχολεία και ειδικά όσον αφορά τη θέρμανσή τους και κυρίως για τα σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές που το χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν
“Πρέπει να αυξηθούν οι δαπάνες και όχι μόνο αυτό αλλά θα έπρεπε να το δίνουν αφορολόγητο το πετρέλαιο στα σχολεία. Θα έπρεπε ανάλογα με την περιοχή και τις κτιριακές υποδομές του σχολείου να δίνει πάγιο συγκεκριμένα λίτρα πετρέλαιο στο σχολείο να καίμε. Αλλά αυτοί που είναι στα υπουργεία , δεν έχουν περάσει από δημόσιο ελληνικό σχολείο και δεν ξέρουν.
Το ίδρυμα Λεβέντη στέλνει στα απομακρυσμένα σχολεία της χώρας δωρεάν πετρέλαιο και δίνει και σε εμάς 1.000 λίτρα τη μία χρονιά, 800 λίτρα την άλλη χρονιά και με καλή διαχείριση και οικονομία , τα καταφέρνουμε. Καμιά φορά αναγκαζόμαστε και αφήνουμε ΔΕΚΟ απλήρωτη για δύο μήνες το χειμώνα για να μπορέσουμε να βάλουμε πετρέλαιο και να ζεσταθούν τα παιδιά μας.
Γιατί αν δεν είναι ζεστό το σχολείο και κρυώνει ο μαθητής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα μαθήματά του».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑