Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 7th, 2017 | by fileto

0

«Καζάνι που βράζει» η περιοχή της Θράκης

Αλλαγές στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν έγκυρες πηγές.
Αρχικώς είχε γίνει γνωστό ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα μετέβαινε στο τζαμί του Κιρ Μαχαλά για την προσευχή της Παρασκευής και εν συνεχεία στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής όπου θα πραγματοποιούσε συναντήσεις με παράγοντες της μειονότητας. Η παραμονή του στην πόλη μας, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα διαρκούσε μόλις τρεις ώρες και έπειτα θα αναχωρούσε για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με τελικό προορισμό την Τουρκία.
Εν τέλει το πρόγραμμα του, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, τροποποιήθηκε. Ειδικότερα, ο Ταγίπ Ερντογάν θα αφιχθεί στην Κομοτηνή στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου όποτε και θα πάει στο τζαμί του Κιρ Μαχαλά στην οδό Φιλιππουπόλεως προκειμένου να προσευχηθεί. Αργότερα, θα επισκεφθεί το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής (πρώην «Τζελάλ Μπαγιάρ») ενώ κατόπιν θα μεταβεί, αντί του τουρκικού Προξενείου, στο ξενοδοχείο «Chris & Eve» όπου και θα συναντήσει στελέχη της μειονότητας στα οποία θα παραθέσει ομιλία.
Η παραμονή του Τούρκου προέδρου στην περιοχή θα διαρκέσει συνολικά 5 αντί για 3 ώρες με τον ίδιο και την πολυμελή συνοδεία του να αναχωρούν για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στις 16:30 μμ.
Αντισυγκέντρωση ετοιμάζουν Έλληνες εθνικιστές
Η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην «ευαίσθητη» εθνικά περιοχή της Θράκης όπως είναι εύλογο «πυροδότησε» και τις αναμενόμενες σε αυτές τις περιπτώσεις αντιδράσεις.
Η κινητοποίηση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στις τάξεις, κυρίως Ελλήνων εθνικιστών, χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα μεγάλη.
Ήδη, 22 συλλογικότητες της περιοχής, οι οποίες έχουν χαρακτηρίσει ως «ανεπιθύμητο στην Θράκη» τον Τούρκο πρόεδρο, απηύθυναν κάλεσμα στην τοπική κοινωνία για ειρηνική διαμαρτυρία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η πόλη αναμένεται να δεχτεί και αρκετούς μεταφερόμενους από γειτονικές περιοχές.
«Μας ενδιαφέρει μόνο να υπάρχει έντονη φυσική παρουσία, χωρίς ακρότητες ή επεισόδια και μακριά από τον χώρο όπου θα παραβρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν» είπαν εκπρόσωποι των 22 συλλογικοτήτων στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στα τοπικά ΜΜΕ.
Η αντισυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής 8/12 στο Ηρώο (Σπαθί) Κομοτηνής και οι διαδηλωτές καλούνται να δώσουν το «παρών» με μια ελληνική σημαία ανά χείρας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑