Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 8th, 2017 | by fileto

0

Έπαιξε μονότερμα ο Ερντογάν στη Θράκη

Διθυραμβική υποδοχή περίμενε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μειονοτικό γυμνάσιο – λύκειο Κομοτηνής, το οποίο και επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι.
Εκεί τον περίμενε ένα πλήθος μαθητών και μειονοτικών, άνω των χιλίων ατόμων στο σύνολό τους.
Επίσης, τον υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, οι βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Μουσταφά Μουστάφα και ο βουλευτής Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, αλλά και ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Ιλχάν Αχμέτ, μεταξύ πολλών άλλων.
Παρά την έκδηλη ταλαιπωρία, μιας που το πλήθος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται στον χώρο πριν από ένα τρίωρο, όταν ο Τούρκος πρόεδρος εισήλθε στον χώρο, όλοι ξέσπασαν σε δυνατά χειροκροτήματα και συνθήματα υπέρ του Ερντογάν. “Ηγέτη μας, ηγέτη μας”, ήταν το σύνθημα που ακούστηκε με τον Ερντογάν να χαιρετάει το πλήθος.
Κατόπιν, ο Τούρκος Πρόεδρος ξεναγήθηκε εντός του σχολείου και βγήκε ξανά έξω, προκειμένου να πραγματοποιήσει σύντομη ομιλία. Σε αυτή χαρακτήρισε τη Δυτική Θράκη ως “γέφυρα μεταξύ δύο γειτονικών εθνών” και είπε προς το ακροατήριό του ότι “μετέφερα τις αγωνίες σας στην ελληνική κυβέρνηση. Όποιος έχει πίστη δεν πρέπει να φοβάται να την δείξει”.
Στον χώρο υπήρχαν δρακόντεια μέτρα, με αυστηρό έλεγχο στην είσοδο ακόμη και …σκοπευτές.
Στο τέμενος του Κιρμαχαλά
Από την πίσω πόρτα του τεμένους εισήλθε στο χώρο, όπως αρμόζει η διαδικασία, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η άφιξη του ήταν εντυπωσιακή καθώς πάνω από 10 πολυτελή οχήματα αποτελούσαν την συνοδεία του και πλήθος ανδρών της ασφάλειας περιμετρικά των οχημάτων.
Οι 1000 και πλέον πολίτες που κατέκλυσαν το χώρο του τεμένους, και των περιμετρικών δρόμων αυτού, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα κατά την άφιξη του.
Το επεισόδιο με τον Αμανατίδη
Μικρό διπλωματικό επεισόδιο φαίνεται να έγινε στην είσοδο του μειονοτικού γυμνασίου – λυκείου που επισκέφθηκε ο Ερντογάν πριν λίγη ώρα.
Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε ένα μικρόφωνο να μιλήσει, και τότε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης του είπε χαρακτηριστικά “άλλα έχουμε συμφωνήσει κ. Πρόεδρε”.
Ο Ερντογάν αντέδρασε και στη συνέχεια ακολούθησαν διαβουλεύσεις. Τελικώς, ο Τούρκος πρόεδρος εκφώνησε την ομιλία του αφού τον προλόγισε ο κος Αμανατίδης.
Μεταξύ άλλων στην ομιλία του αποκάλεσε τους συγκεντρωμένους ομοεθνείς του και τους ζήτησε να μην φοβούνται για την πίστη τους. Από ό, τι όμως φαίνεται, η ομιλία του δεν ήταν στο πρόγραμμα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑