Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 9th, 2017 | by fileto

0

Η κυβέρνηση μπαλώνει τα ρέλια του Ερντογάν

Όπως είναι γνωστό χθες ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποίησε ομιλία σε μειονοτικούς της περιοχής, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Χρήστος και Εύη της Κομοτηνής,
Εχοντας ήδη ανεβάσει τους τόνους στην Αθήνα, ο κ. Ερντογάν επέλεξε πιο ήπια στάση.

Αλλωστε, όσα μηνύματα ήθελε να στείλει, το είχε πράξει από την Πέμπτη. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους ως «συμπατριώτες» του, ούτε ότι απεκδύθηκε τον ρόλο του προστάτη.

Μάλιστα, σημείωσε ότι υπάρχουν τέσσερις βουλευτές στην ελληνική Βουλή (σ.σ. οι μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΣΥ), οι οποίοι και πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα για τη μειονότητα.
Ωστόσο, το γενικότερο πνεύμα του κινήθηκε προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης της χθεσινής έντασης.

Υπό αυτό το πρίσμα, επισήμανε ότι όπως η Τουρκία έχει «μία σημαία» έτσι και εδώ στην Ελλάδα «δεν είναι δυνατόν να βάλουμε στην άκρη την ελληνική σημαία. Δεν μιλάμε για αφομοίωση αλλά για ενσωμάτωση σας στην Ελλάδα», πρόσθεσε.
Υπογράμμισε ακόμη ότι τα σύνορα των δύο χωρών είναι απαραβίαστα και εμφανιζόμενος να επιδιώκει την ενσωμάτωση των μουσουλμάνων στην ελληνική ζωή.

«Οποιες εθνικές καταγωγές και να υπάρχουν στην Τουρκία, όλες μαζί αποτελούν αυτόν τον έναν λαό. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Όποιες εθνικές καταγωγές και αν υπάρχουν, όλες μαζί αποτελούν τον ένα λαό» ανέφερε ο κ. Ερντογάν, επιμένοντας βέβαια ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι, επί της ουσίας, ομοεθνείς του. Κατέληξε δε λέγοντας ότι «όπως η Τουρκία είναι ενιαία με τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρά της, αυτό ισχύει καθ’ ολοκληρίαν και για την Ελλάδα».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑