Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 11th, 2017 | by fileto

0

Εφαρμόζει τον Νόμο, “παύει” τον Πατακάκη ο Μέτιος

Με ανακοίνωση χθες το απόγευμα ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος τονίζει σχετικά με τον Αργύρη Πατακάκη: «Η άσκηση της Διοίκησης οφείλει να γίνεται σε ένα περιβάλλον αυξημένης εμπιστοσύνης με τους πολίτες, το κύρος των αποφάσεών της να μην αμφισβητείται και να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση η εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας.
Στο πλαίσιο αυτό που ισχύει για όλους, και μετά την απόφαση της 15ης Νοεμβρίου 2017 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Δράμας που αφορά στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, κρίθηκε αναγκαίο να ανακληθούν, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, όλες οι αρμοδιότητες που είχαν εκχωρηθεί στον κ. Πατακάκη και πλέον θα ασκεί μόνο εκείνες που ορίζει ο νόμος του «Καλλικράτη» ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης.
Ήδη από τις 17 Νοεμβρίου 2017, ο κ. Πατακάκης κλήθηκε εγγράφως στο Γραφείο του κ. Περιφερειάρχη για εξηγήσεις. Σε αυτήν τη συνάντηση δεν προσήλθε ποτέ επικαλούμενος διάφορους λόγους. Και αυτό παρά τις επανειλημμένες κλήσεις που του απευθύνθηκαν και παρά το γεγονός ότι του δόθηκε επαρκής χρόνος, μέχρι το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου 2017, για να διαχειριστεί ο ίδιος το ζήτημα στο πλαίσιο της βασικής αρχής που ισχύει για όλους μας.
Όλο αυτό το διάστημα ο κ. Πατακάκης ήταν ενήμερος για το ενδεχόμενο ανάκλησης των αρμοδιοτήτων του.
Κατόπιν των παραπάνω, γίνεται σαφής ο λόγος για τον οποίο δημοσιοποίησε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κ. Περιφερειάρχη χθες το βράδυ, 10 Δεκεμβρίου 2017, με την οποία επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες για τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στην ανάκληση των αρμοδιοτήτων του.
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Όσον αφορά στα ζητήματα που θέτει ο κ. Πατακάκης στην επιστολή του, και για να είναι ενήμεροι οι πολίτες της Δράμας, σημειώνουμε:
1. Για το θέμα της οδικής σύνδεσης της Δράμας με την Αμφίπολη, ο κ. Περιφερειάρχης έχει εκφράσει με σαφήνεια τη θέση της Περιφέρειας με δελτίο Τύπου που απέστειλε στα Μέσα Ενημέρωσης στις 16 Νοεμβρίου 2017.
2. Για το θέμα του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, το αίτημα της 27ης Απριλίου 2017, που επικαλείται ο κ. Πατακάκης στην επιστολή του, διαμορφώθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας στην τελική του μορφή στις 23 Αυγούστου 2017 με νέο Τεχνικό Δελτίο με τίτλο «Επισκευή, Συντήρηση, Βελτίωση και Λειτουργία εγκαταστάσεων και υποδομών Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού», προϋπολογισμού 1.617.000 €.
Με έγγραφο της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφέρειας στις 29 Αυγούστου 2017 το αίτημα αυτό στάλθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Το νέο τριετές Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εγκρίθηκε από το Υπουργείο στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 χωρίς να περιλαμβάνει το συγκεκριμένο έργο.
Έκτοτε, η Περιφέρεια απέστειλε τέσσερις φορές εγγράφως συμπληρωματικά στοιχεία στο Υπουργείο για το θέμα αυτό αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αντιμετωπιστεί καθώς εκκρεμεί η απαραίτητη χρηματοοικονομική μελέτη που η Π.Ε. Δράμας έχει αναλάβει να εκπονήσει.
Παράλληλα, για τη τρέχουσα χιονοδρομική περίοδο 2017-2018, η Π.Ε. Δράμας έχει στη διάθεσή της με έγκριση του Περιφερειάρχη 63.410,38 € για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, ενώ την περσινή περίοδο ο κ. Περιφερειάρχης είχε εγκρίνει στις 14 Δεκεμβρίου 2016 έργο ύψους 187.083,73 €.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑