Uncategorized

Published on December 15th, 2017 | by fileto

0

Θέλουν να στεγάσουν ΤΟΜΥ σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην Καβάλα

Μια ακόμη ουσιαστική διαμαρτυρία αυτή τη φορά από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, φαίνεται ότι θα ακυρώσει στο τέλος την εγκατάσταση της 2ης ΤΟΜΥ στο κτήριο που στεγάζεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καβάλας στον Άγιο Λουκά, απέναντι από την πύλη του στρατοπέδου Καρακώστα.
Η ανακοίνωση που υπογράφει ως πρόεδρος η Κατερίνα Πετράκη αναφέρει:
«Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην συστέγαση του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας και της Τοπικής Μονάδας Υγείας Αγ. Λουκά Καβάλας.
Η συστέγαση, η οποία στην πράξη θα αποτελεί συλλειτουργία, θα επιφέρει σοβαρά πρακτικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία και των δύο μονάδων υγείας της περιοχής, και κυρίως προβλήματα αρνητικού κοινωνικού στιγματισμού και όλων όσων απορρέουν από αυτόν, σε μια τόσο ευαίσθητη ομάδα ασθενών, όπως αυτή που χρήζει παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας αλλά και κατάργηση χώρων απαραίτητων για τη θεραπεία και αποκατάσταση χρηστών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.
Το ισόγειο του Κ.Κ.Ψ.Υ παραχωρήθηκε με πράξη Διοικητή στην Υ.Π.Ε. προκειμένου να λειτουργήσει η Τοπική Μονάδα Υγείας.
Οι επαγγελματίες υγείας θα αποτελούν μία ακόμα κατηγορία εργαζομένων σε ομηρία με διετείς συμβάσεις .
Οι εν λόγω Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το.Μ.Υ.), δίχως ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (Παθολόγο, Χειρουργό, Καρδιολόγο, Παιδίατρο, Πνευμονολόγο) δίχως εργαστηριακή και απεικονιστική υποστήριξη, θα μετατραπούν σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Ασθενών όπως τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Το μόνο που θα κάνουν είναι να δίνουν πληροφορίες στους ασθενείς για τους συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ και τα εφημερεύοντα Νοσοκομεία που στην περίπτωσή μας είναι μόλις τέσσερα χιλιόμετρα παραπάνω!
Οι ασθενείς θα εξακολουθήσουν να αντιμετωπίζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων και να επισκέπτονται, σε τακτική βάση ,ειδικευμένους ιατρούς των Νοσοκομείων.
Την Πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα εξακολουθήσουν να την πληρώνουν από την τσέπη τους οι πολίτες.
Πρόκειται για εικονική πραγματικότητα της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης για πολλοστή φορά!
Στην πραγματικότητα υλοποιείται η Μνημονιακή δέσμευση που περιλαμβάνεται στο τρίτο Μνημόνιο (ν.4336/2015) και στην τρίτη Αξιολόγηση, για καταγραφή και οριοθέτηση του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και κάλυψη της ζήτησης από τον Ιδιωτικό Τομέα, και δίνεται ευκαιρία για φιέστες και κόψιμο κορδέλας στην πλάτη των ασθενών και των εργαζομένων!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑