Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 15th, 2017 | by fileto

0

Μετά την Σελέκτα υποχώρηση και στην Κεραμωτή;

Αναστάτωση και κρύος ιδρώτας κύλησε ως φαίνεται στις πλάτες των συνδικαλιστών ναυτεργατών προχθές στην Κεραμωτή όταν ο προϊστάμενος του Β’ Λιμενικού Τμήματος Κεραμωτής Καβάλας ζήτησε ονομαστικές καταστάσεις με τις υπογραφές των ναυτεργατών ανά πλοίο που είναι δρομολογημένα στις τοπικές πορθμειακές γραμμές και να δηλώσουν εάν απεργούν.
Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλουν η ΠΕΜΕΝ, ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Ένωση Μαγείρων και το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΜΕΝ, ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Ένωση Μαγείρων σημειώνει ότι «οι εκβιαστικές ενέργειες της Λιμενικής Αρχής παραμονή της 24ωρης πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας συνδέονται με τα εργασιακά κάτεργα που θέλουν να επιβάλουν εργοδοσία, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ, με την συντριβή των ΣΣΕ, της Κοινωνικής Ασφάλισης, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και της απεργίας, σε κάθε χώρο δουλειάς.
Ο αγώνας των ναυτεργατών, των εργαζομένων ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα θα κριθεί στο δρόμο του ταξικού αγώνα. Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να καταδικάσουν τις μεθόδους της βίας, της τρομοκρατίας, να βγούμε στην αντεπίθεση με οργάνωση και αγώνα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, να διεκδικήσουμε με το πλαίσιο αιτημάτων των δυνάμεων του ΠΑΜΕ τις σύγχρονες ανάγκες μας».
Στην καταγγελία του το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας σημειώνει: «Την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη και ώρα 15.00, δηλαδή την παραμονή της πανελλήνιας πανεργατικής απεργίας που δήλωσε τη συμμετοχή της και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ο προϊστάμενος του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κεραμωτής του Νομού Καβάλας ζήτησε από τις ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις τοπικές γραμμές να καταθέσουν λίστες με ονόματα και υπογραφές όλων των ναυτικών ανά πλοίο με τη δήλωσή τους ότι συμμετέχουν στην απεργία ή όχι.
Καταγγέλλουμε αυτήν τη συμπεριφορά και τακτική του συγκεκριμένου οργάνου της Πολιτείας και όποιου άλλου κρύβεται πίσω από αυτή και δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε το δίκιο μας, αλλά και όλου του δοκιμαζόμενου λαού, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, ενώ το όπλο της απεργίας δεν θα το παραδώσουμε όπως οφείλουμε σαν ναυτεργάτες, αλλά θα καταγγέλλουμε κάθε φορά που θα προσπαθούν να υπονομεύσουν όλους και όπου και αν βρίσκονται».

φωτο: αρχείο


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑