Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 19th, 2017 | by fileto

0

Το έστρωσε στα ορεινά του νομού Καβάλας, προσοχή στον παγετό

Το είχε επισημάνει η ΕΜΥ και έτσι κι έγινε. Πέρα από τις βροχές και το χιονόνερο που έπεσε στα πεδινά και τα παραθαλάσσια του νομού Καβάλας, στα ορεινά το έστρωσε το χιόνι και μάλιστα έπεσαν οι πρώτοι 15 πόντοι.
Η χιονόπτωση άρχισε από το απόγευμα της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου (προχθές) και συνεχίστηκε, με μικρότερη όμως ένταση, χθες Τρίτη 19 Δεκεμβρίου.
Οι χιονοπτώσεις έπεσαν στην Λεκάνη και τα χωριά του οροπεδίου, αλλά και στα ορεινά του Δήμου Καβάλας, δηλαδή Κορυφές, Βουνοχώρι, Παλιά Καβάλα και Λυκόστομο.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Σταύρο Κιβράκη τα φαινόμενα δεν ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά αλλά βγήκαν τα αποχιονιστικά μηχανήματα στον ορεινό όγκο της Λεκάνης, με επίκεντρο το οροπέδιο της, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν εκεί.
Όπως αναφέρει ο ίδιος: «η υπηρεσία μας ήταν έτοιμη, έκανε χρήση αλατιού, αλλά και λεπίδας, γιατί σε κάποια σημεία υπήρχε αρκετή ποσότητα χιονιού που έπρεπε να απομακρυνθεί. Η χιονόστρωση έφτασε περίπου τα 15 εκατοστά. Ευτυχώς, όλα εξελίχθηκαν ομαλά. Δεν είχαμε πουθενά κλειστούς δρόμους, δεν χιόνισε σε άλλες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας. Ίσως τις επόμενες ώρες, επειδή η θερμοκρασία πέφτει, το χιόνι μπορεί να κατέβει λίγο πιο χαμηλά, όμως θα πρόκειται για ασθενείς χιονοπτώσεις».
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τις επόμενες ημέρες, αλλά τα Χριστούγεννα θα έχουμε «ήλιο με δόντια».
Τα φαινόμενα σταδιακά θα υποχωρήσουν. Τις επόμενες ημέρες θα μας μείνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες όμως θα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή που διανύουμε. Από σήμερα θα έχουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, όμως αυτό σε συνδυασμό με την ξαστεριά τη νύχτα, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους δρόμους, να δημιουργηθεί παγετός, ο οποίος είναι ούτως ή άλλως επικίνδυνος για οδηγούς και οχήματα. Άρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους, ειδικά τις ημέρες των γιορτών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑