Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 19th, 2017 | by fileto

0

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που έβλεπε το χωριό του να πλημμυρίζει!

Τον συνάντησα να προσπαθεί με ένα ξύλο να καθαρίσει φρεάτιο από φερτά υλικά και να λέει “τα κανάλια δεν έχουν καθαριστεί ποτέ όσο είμαι εγώ σε αυτό το χωριό, εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ γερνάμε”
“Τα κανάλια δεν έχουν καθαριστεί ποτέ όσο είμαι εγώ σε αυτό το χωριό, εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ γερνάμε”, παραδέχεται ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ. Τον συναντάω στο χωριό του, τα Αμάραντα, να προσπαθεί με ένα ξύλο να καθαρίσει φρεάτιο από φερτά υλικά, ώστε να απορροφήσει τον όγκο του νερού, που έχουν κατακλύσει σπίτια και δρόμους. Μας δείχνει το σπίτι του, δεν έχει πλημμυρίσει, μας λέει, όμως κοιτάζει με θλίψη τα σπίτια συγγενών, φίλων και συγχωριανών που δέχτηκαν στο εσωτερικό τους ποσότητες νερού.
Υπόσχεται παρέμβαση στη Βουλή και παραδέχεται ότι “θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια κάποια έργα αντιπλημμυρικά στην περιοχή”. Άλλωστε, τονίζει “αυτό το δράμα το ζούμε με κάθε μεγάλη νεροποντή”. Η θραύση ενός αναχώματος στον Μακροπόταμο κοντά στο Πάμφορο είχε σαν συνέπεια μεγάλος όγκος νερού να μετακινηθεί και προς τα Αμάραντα.
Όμως, όπως λέει ο βουλευτής “η ζημιά προέρχεται από το ότι τα κανάλια δεν έχουν καθαριστεί ποτέ όσο είμαι εγώ σε αυτό το χωριό, εδώ γεννήθηκα εδώ μεγάλωσα εδώ γερνάμε”. Γι’ αυτό προσθέτει “πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, η τοπική αυτοδιοίκηση και Α’ και Β’ βαθμού και εμείς ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που στηρίζουμε την κυβέρνηση θα προσφέρουμε την δική μας βοήθεια έτσι ώστε να εξασφαλιστούν τα χρήματα. Κάτι παρόμοιο έχει γίνει και με τη γέφυρα του Ιάσμου όπου έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα από εκεί και πέρα οι αρμόδιοι περιμένουμε να ετοιμάσουν τις μελέτες ώστε να ξεκινήσει η ανακατασκευή της γέφυρας”.
Τέλος δήλωσε “θα βοηθήσουμε βεβαίως να αποζημιωθούν οι πληγέντες γιατί είναι ίσως διπλάσια ή και τριπλάσια τα σπίτια που πλημμύρισαν σε σχέση με την προηγούμενη φορά”.
πηγή: ΧΡΟΝΟΣ, ρεπορτάζ: Δήμητρα Συμεωνίδου


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑