Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 29th, 2017 | by fileto

0

Ανάσα στην Ξάνθη από την απόφαση για την ΣΕΚΑΠ

Ανάσα στην ΣΕΚΑΠ και στους εκατοντάδες εργαζόμενους της δίνει η απόφαση του δικαστηρίου της Κομοτηνής που αναστέλλει την εκτέλεση του τελωνειακού προστίμου σε βάρος της ΣΕΚΑΠ για υπόθεση λαθρεμπορίας του 2008.
Η οριστική απόφαση θα ληφθεί ωστόσο στις 17 Ιανουαρίου 2018. Την ΣΕΚΑΠ εκπροσώπησε ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος ενώ τα σωματεία εργαζομένων εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Κώστα Κουρτίδη
Πιο αναλυτικά: Απόφαση-ανάσα για τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη έβγαλε το Πρωτοδικείο Κομοτηνής, καθώς ανέστειλε προσωρινά την απόφαση για τον καταλογισμό του προστίμου. Οι εργαζόμενοι επιστρέφουν κανονικά στην εργασία τους μετά τις γιορτές και η οριστική απόφαση θα βγει στις 17 Ιανουαρίου.

DSCN2994
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν μετά τις γιορτές στις δουλειές τους, καθώς, με την απόφαση αυτή, αποτρέπεται το κλείσιμο της επιχείρησης.
Ορισμένα κτίρια (σ.σ. ακίνητα και γραφεία της επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη και 7 διαμερίσματα στην Αθήνα) θα παραμείνουν δεσμευμένα, αλλά οι βασικές δομές απελευθερώνονται.
Εν τω μεταξύ αίρονται οι περιορισμοί που είχε επιβάλει το τελωνείο Ξάνθης και αποκαθίσταται η εμπορική ομαλότητα για να μπορεί η εταιρεία να διαθέτει τα προϊόντα της στην αγορά.
Έξω από το δικαστήριο ήταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι της πάλαι ποτέ κραταιάς συνεταιριστικής επιχείρησης
Στο πλευρό τους στάθηκαν οι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκη και Γρηγόρης Στογιαννίδης, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης με πολλούς συνεργάτες του, εκπρόσωποι των Δήμων Ξάνθης και Τοπείρου, ο Περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Κυριάκος Παπαδόπουλος με τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννη Δρεμσίζη, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νίκος Κιατίπη, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης και απλούς πολίτες
«Κερδίσαμε μια μάχη όχι όμως τον πόλεμο», δηλώνουν οι εργαζόμενοι. Η ΣΕΚΑΠ εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο ενώ οι εργαζόμενοι που παρενέβησαν στη συζήτηση της αίτησης και εκπροσωπήθηκαν από το δικηγόρο Κώστα Κουρτίδη.
Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου το ΔΣ της επιχείρησης εν αναμονή της απόφασης είχε αποφασίσει την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών

ΣΕΚΑΠΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η σημερινή απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής ορίζει με προσωρινή διαταγή τη μη άμεση καταβολή του προστίμου των 44 εκατομμυρίων ευρώ(περιλαμβάνονται και οι τόκοι υπερημερίας) για τη ΣΕΚΑΠ με ταυτόχρονη υποχρέωση του Τελωνείου Ξάνθης τη χορήγηση πίστωσης στην εταιρεία για τη συνέχιση των εμπορικών της δραστηριοτήτων έως τις 17 Ιανουαρίου 2018, όταν και θα εξεταστεί η αίτηση αναστολής των εισπρακτικών μέτρων.
Με την απειλή του δυσβάστακτου προστίμου των 44 εκατομμυρίων ευρώ να παραμένει ακόμα ισχυρή και αμετάβλητη, η συγκεκριμένη απόφαση δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μία σύντομη όσο και αναγκαία ανάσα ζωής για τη συνέχιση της δραστηριότητας της εταιρείας για λίγες ημέρες ακόμα.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑