Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 29th, 2017 | by fileto

0

Στα ρουσφέτια η διοίκηση Τσανάκα δε λέει ποτέ όχι…

Με το σχόλιο «ο Δήμος δεν προχωρά μπροστά, αλλά γυρίζει μίζερα γύρω από τον εαυτό του», ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος κρίνει τον ισολογισμό του δήμου για το 2016, ενώ για ακόμα μια φορά ασκεί σκληρή κριτική στη διοίκηση Τσανάκα, κάνοντας λόγο για «ρουσφέτια», «επιλεκτικές προσλήψεις» και για «προτεραιότητα στις γιορτές και όχι στα έργα».
Διαβάστε την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας.
Από τον ισολογισμό του Δήμου Καβάλας για το 2016, αποδεικνύεται πλέον και επίσημα ότι «ο Δήμος δεν προχωρά μπροστά, αλλά γυρίζει μίζερα γύρω από τον εαυτό του»: έχει χρήματα κυρίως για τις υπηρεσιακές του ανάγκες και για τα απολύτως απαραίτητα. Στα ρουσφέτια βέβαια και σε ορισμένες «επιλεκτικές» προσλήψεις η διοίκηση του Δήμου δεν λέει ποτέ όχι…
ΝΕΑ ΕΣΟΔΑ δεν φρόντισε να βρει η Δημοτική Αρχή εδώ και 4 χρόνια, για να κάνει καλύτερη την καθημερινότητα των δημοτών, αλλά και για να τους προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον, με ποιότητα ζωής και ευκαιρίες για δουλειά εδώ, στον τόπο μας.
Μετά από 4 χρόνια, η διοίκηση της κυρίας Τσανάκα ΔΕΝ έχει καταλάβει ότι τα νέα έσοδα θα έδιναν τη δυνατότητα και την ευελιξία στον Δήμο:
⦁ να δώσει μεγαλύτερη στήριξη σε περισσότερους δημότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας, να εκτελέσει πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη οικονομική άνεση έργα σε δρόμους, παιδικές χαρές, φωτισμό, δίκτυο ύδρευσης, να φτιάξει τα προβληματικά σχολικά κτίρια και τις σχολικές αυλές-«σκοτώστρες», να αναβαθμίσει δημοτικά κτίρια που είναι κοστοβόρα σε ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση κ.ά.
⦁ να μειώσει τα δημοτικά τέλη για πολίτες και επαγγελματίες και να μειώσει τις χρεώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ (αντί να τις αυξήσει, όπως έκανε στα κρυφά την προηγούμενη εβδομάδα με τον κανονισμό ύδρευσης…).
Δεν ξεχνάμε ότι το 2016 ήταν η χρονιά-«θρίαμβος» του πολυτελούς δόγματος της κυρίας Τσανάκα «κάνουμε γιορτές, όχι έργα». Τότε ξοδεύτηκαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ περίπου σε εκδηλώσεις χωρίς απτό και μετρήσιμο αποτέλεσμα και χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε ποια ήταν η ανταποδοτικότητα του κάθε ευρώ προς όφελος των Καβαλιωτών, ενώ την ίδια στιγμή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο η διοίκηση έδινε «ψίχουλα», οι δρόμοι έμεναν σε κακό χάλι κ.ά.
Τώρα έχουν αρχίσει να φαίνονται οι συνέπειες από τις σπατάλες, την κακοδιαχείριση και την αδιαφορία (ή μήπως αδυναμία;) της διοίκησης του Δήμου να ασχοληθεί με την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και να «κυνηγήσει» νέα έσοδα.
Όλο και περισσότεροι πλέον περιμένουν να τελειώσει αυτή η -δυστυχώς- «χαμένη» πενταετία για την πόλη μας…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑