Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 11th, 2018 | by fileto

0

Μπορεί η δήμαρχος Καβάλας να λύσει τα προβλήματα ΔΕΥΑΚ;

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας, Μάκης Παπαδόπουλος μετά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ ξεκαθαρίζει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση αναφέροντας ότι: «Την Τετάρτη το μεσημέρι είχαμε διαδοχικές συναντήσεις τόσο με το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ όσο και με τον Γενικό Διευθυντή κ. Κώστα Τσακίρη και τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της επιχείρησης κ. Άγγελο Λογκάρη. Βασικός σκοπός των συναντήσεων ήταν να συζητήσουμε από κοντά με όλους τους εμπλεκόμενους και να λάβουμε περισσότερες διευκρινίσεις για τις πειθαρχικές διώξεις εναντίον των εργαζομένων. Με τους προϊσταμένους της επιχείρησης συζητήσαμε επιπλέον για τον κανονισμό ύδρευσης και τον νέο τρόπο κοστολόγησης των χρεώσεων του νερού.

Η ενημέρωση του Γενικού Διευθυντή και του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας τόσο για τις πειθαρχικές διώξεις όσο και για τα άλλα θέματα που συζητήθηκαν δυστυχώς δεν μας κάλυψε, καθώς επανέλαβαν τα επιχειρήματα της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ και του Δήμου με τα οποία έχουμε διαφωνήσει κατ’ επανάληψη.

Σχετικά με το ζήτημα των πειθαρχικών διώξεων, η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ έχει αποδειχθεί “πρωταθλήτρια” στην επιβολή ποινών και πειθαρχικών μέτρων σε βάρος των εργαζομένων της δημοτικής επιχείρησης, έχοντας επιβάλει μέσα σε 2 χρόνια όσες ποινές δεν έχουν επιβληθεί σε ολόκληρες δεκαετίες. Επιπλέον, πληροφορηθήκαμε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι οι τιμωρίες συνοδεύονται από απειλές και εκφοβισμούς.

Η κατάσταση στη ΔΕΥΑΚ έχει ξεφύγει

Η κατάσταση έχει “ξεφύγει” οριστικά εδώ και πολύ καιρό με απόλυτη ευθύνη της Δημάρχου. Αν επιβληθούν τελικά ποινές σε εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων σαν τιμωρία για τη συλλογική τους δράση, η κατάσταση στην επιχείρηση θα φτάσει πλέον στα άκρα.

Είναι απόλυτη ανάγκη να ηρεμήσει η κατάσταση και να δημιουργηθεί κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ και τους εργαζόμενους. Είναι εντελώς απαραίτητο να γίνει αυτό για την καλή λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης και την σωστή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ πρέπει να αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με βάση την εμπειρία, τα προσόντα και την εξειδίκευσή του. Πρακτικές δυσμενών εσωτερικών μεταθέσεων τις “πληρώνουν” οι δημότες, όπως τις “πλήρωσαν” το καλοκαίρι με την πολύωρη διακοπή νερού στις συνοικίες του Αγ.Λουκά και της Νεάπολης, η οποία οφειλόταν τελικά στο ότι το έμπειρο προσωπικό του κεντρικού αντλιοστασίου των Αμισιανών είχε μετακινηθεί αλλού.

Οι απειλές και οι εκφοβισμοί πρέπει να σταματήσουν εδώ. Χωρίς δικαιοσύνη δουλειά δεν γίνεται.

Πρέπει να γίνει άμεσα ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα της ΔΕΥΑΚ. Το έχουμε ζητήσει επανειλημμένως, η διοίκηση του Δήμου το αποφεύγει συνέχεια.

Η Δήμαρχος οφείλει να λύσει με δικαιοσύνη τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε στη ΔΕΥΑΚ. Μπορεί;».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑