Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 14th, 2018 | by fileto

0

Κακή οργάνωση στην πρώτη εκδήλωση του νέου Επιμελητηρίου Καβάλας

Φάνηκε η απουσία στο τιμόνι του Επιμελητηρίου του Άγγελου Τσατσούλη, καθώς θα περίμενε κανείς στην πρώτη του εμφάνιση ο νέος πρόεδρός του να έδινε μια καλύτερη παρουσία και μια αξιοπρεπή οργάνωση.

Παρ’ όλα αυτά η εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ρουφ γκάρντεν του Γαλαξία το βράδυ του Σαββάτου, ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

Χωρίς την παρουσία των τριών κυβερνητικών βουλευτών που για άλλη μια φορά έδειξαν ότι δεν τους απασχολεί η επιχειρηματικότητα της εκλογικής τους περιφέρειας, η απουσία τους έδωσε την ευκαιρία για αστεϊσμούς του τύπου «ελάτε κύριε Πασχαλίδη να παραλάβετε το κομμάτι της πίτας των τριών κυβερνητικών βουλευτών», αλλά και ορισμένοι εκ των παρευρισκομένων να τονίζουν την απουσία τους.

Πέραν αυτού η ομιλία του νέου προέδρου Μάρκου Δέμπα δεν εστίασε στις επιδιώξεις της νέας ηγεσίας του κορυφαίου αυτού φορέα, υποβαθμίζοντας τον ρόλο του, μια και κάποτε η πίτα του Επιμελητηρίου Καβάλας ήταν μια κορυφαία εκδήλωση της Καβάλας.

Ξεκίνημα με την ευλογία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου που μίλησε για τους επιχειρηματίες και την Μακεδονία και έδωσε τις ευχές στους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση από το κεντρικό τραπέζι παρακολουθούσε και ο απελθών πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άγγελος Τσατσούλης στον οποίο έγιναν πολλές αναφορές…

Ο νέος πρόεδρος Μάρκος Δέμπας, κάλεσε στο βήμα τον βουλευτή Νίκο Παναγιωτόπουλο, την δήμαρχο Καβάλας, τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον δήμαρχο Παγγαίου, τον Γιώργο Καλαντζή, τον Γιάννη Πασχαλίδη, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, τον Μακάριο Λαζαρίδη, τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ, τον πρόεδρο των ξενοδόχων Θάσου, τον Γιώργο Γραμμένο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, την πρόεδρο του Φαρμακευτικού συλλόγου Καβάλα, εκπρόσωπο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, την πρόεδρο της Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου, τον Γιάννη Παναγιωτίδη από την Ομοσπονδία, τον Βασίλη Λεμονίδη από τον Εμπορικό Σύλλογο, τελευταία στιγμή θυμήθηκαν τον πρόεδρο των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Καβάλας, ενώ δόθηκε το βήμα και στον καλεσμένο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών.

Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ροδόπης, ο πρόεδρος του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης που έφυγαν βιαστικά για να προλάβουν την πίτα του Επιμελητηρίου Ξάνθης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας….

Σε όλη αυτή την παρέλαση προσώπων ο Παύλος Ζησίμου καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα καθώς προφανώς σε εκνευρισμό περίμενε να τον καλέσουν στο βήμα, σε τραπέζι με όλους τους συμβούλους του, ενώ σε διπλανό τραπέζι καθόταν οι σύμβουλοι της παράταξης του Κίμωνα Παπαδόπουλου…

Στα τραπέζια υπήρχε καφές και αναψυκτικά, λίγα κουλουράκια και τυροπιτάκια με σπαρτιατική λιτότητα σε σύγκριση με άλλες χρονιές που υπήρχε μια …μεγαλοπρέπεια.

Στην αίθουσα είδαμε τον πρώην βουλευτή Δημήτρη Παπουτσή (στον οποίο δεν δόθηκε το βήμα), τον Μάκη Παπαδόπουλο, τον Κωστή Σιμιτσή, τον Αρχέλαο Γρανά, τον Μπάμπη Δράκο, τον Μπάμπη Χρυσανίδη, τον πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, μέλη του ΤΕΕ ΑΜ, τον Ανέστη Τσουρουκίδη, την Μαρία Φραντζεσκάκη, τον Δημοσθένη Τουλκίδη, κ.α.

 

Η ανακοίνωση του Ζησίμου

Με το πέρας της εκδήλωσης μας ήρθε και η ανακοίνωση της παράταξης του Παύλου Ζησίμου την οποία υπογράφουν και μέλη της παράταξης του Κίμωνα Παπαδόπουλου με την οποία επισημαίνεται ότι: «Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έδωσε ξεκάθαρο στίγμα για το πως αντιλαμβάνεται την άσκηση διοίκησης και τι σημασία δίνει στους συμβούλους που εκλέχθηκαν και τις παρατάξεις που εκπροσωπούν.

…το Σάββατο στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου προς τους παραγωγικούς φορείς, την οποία ο πρόεδρος θεώρησε προσωπική του υπόθεση, στερώντας τον λόγο από τους εκπροσώπους δύο παρατάξεων που εκπροσωπούν το 47% του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος.

Είναι προφανές ότι η προεκλογική του ρητορική περί επόμενης ημέρας και περί ενότητας, μόνο προσχηματική ήταν.

Εμείς δηλώνουμε για άλλη μια φορά παρόντες στο νέο ρόλο που μας έχει ανατεθεί για συνεισφορά σε προτάσεις αλλά και για έλεγχο της διοίκησης, συνεχίζοντας την δράση μας εντός του νέου Δ.Σ., επιδιώκοντας την επίτευξη σύμπνοιας και ομόνοιας γιατί μόνο έτσι μπορούν να επιλυθούν τα πολύ σοβαρά προβλήματα των επιχειρηματιών.

Επ’ ευκαιρία, μιας και δεν μας δόθηκε ο λόγος στην εκδήλωση, απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό στους επιχειρηματίες του νομού Καβάλας για τη νέα χρονιά.

Ο ρόλος του Επιμελητηρίου στις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες επιβάλλεται να είναι πιο δυναμικός, κάτι που μόνο με πραγματική συνεργασία μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι μόνο ενωμένοι και μόνο με σύνθεση δυνάμεων μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς της επιχειρηματικότητας. Ελπίζουμε να το αντιληφθεί εγκαίρως και ο πρόεδρος της οριακής πλειοψηφίας.

Την υπογράφουν οι:

-Παύλος Ζησίμου, μέλος Δ.Σ., επικεφαλής παράταξης «Ανανέωση Τώρα»

-Κίμων Παπαδόπουλος, μέλος Δ.Σ., επικεφαλής παράταξης «Για Εσένα»

-Βασίλης Ανανιάδης, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου

-Έλσα Βακιρτζή, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου

-Αντώνης Καραγιαννίδης, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου

-Ειρήνη Κουρτίδου, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου

-Αναστάσης Μπίλιας, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου

-Κατερίνα Νούση, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου

-Χρήστος Παπαδάκης, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου

-Παύλος Τσουμάκης, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑