Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 15th, 2018 | by fileto

0

ΟΧΙ στο όνομα Μακεδονία από τον Δήμο Παγγαίου

Με λεωφορεία όσοι επιθυμούν από το Παγγαίο μπορούν την Κυριακή 21 Ιανουαρίου να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη όπου θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο.

Παράλληλα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πέρασε κατά πλειοψηφία μετά την αποχώρηση του Θεόδωρου Μπόνου ο οποίος διαμαρτυρήθηκε…

Άρα το δημοτικό συμβούλιο παίρνει ξεκάθαρη θέση με δικό του ψήφισμα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, με ένα ηχηρό ΟΧΙ στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία».

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι: «Στην επικαιρότητα για μια ακόμη φορά βρίσκεται το θέμα της ονομασίας της χώρας των Σκοπίων και με αφορμή το γεγονός αυτό στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου μετά από εισήγησή μου και κατά πλειοψηφία το σώμα εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

Το ΔΣ του Δήμου Παγγαίου συμμεριζόμενο το κοινό αίσθημα και τις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων για το ονοματολογικό ζήτημα της χώρας των Σκοπίων αντιτίθεται κατηγορηματικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια πλαστογράφησης της ιστορίας και οικειοποίησης της εθνικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Γεωγραφικοί, συνθετικοί, χρονολογικοί ή άλλοι προσδιορισμοί είναι απολύτως απαράδεκτοι και απορριπτέοι και υποκρύπτουν αλυτρωτικές, επεκτατικές και εθνικιστικές σκοπιμότητες διαιωνίζοντας μία άρρωστη κατάσταση. Οι παραχαράκτες γείτονές μας ανέκαθεν διαστρεβλώνουν την ιστορία της Μακεδονίας και παραποιούν την ιστορική αλήθεια. Σαν γνήσιοι Μακεδόνες αξιώνουμε από την πολιτική ηγεσία μας να μην διαπραγματευθεί λύση αναφορικά με το όνομα της γειτονικής χώρας που θα εμπεριέχει το όνομά μας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑