Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 18th, 2018 | by fileto

0

Η Καβαλιώτισσα Νέλλη Στεργίδη διακοσμεί μπισκότα Αμοργού!

Η ίδια αναφέρει σε συνέντευξή της: Το όνομά μου είναι Νέλλη Στεργίδη και είναι 55 ετών. Κατάγομαι από την Καβάλα, όμως ζω στην Αθήνα περίπου 35 χρόνια. Μετά από μία καριέρα 30 περίπου ετών σε μεγάλη επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα, αποφάσισα να ασχοληθώ με πράγματα που με ευχαριστούν και με εκφράζουν.

Ένα από αυτά είναι και η διακόσμηση μπισκότων!! Είναι μια πρόκληση, να προσπαθήσεις να δώσεις σχήμα, σχέδιο και χρώμα σε ένα κομμάτι ζύμης και να δίνεις έτσι ζωή σε ένα μπισκότο.  Στην αρχή μοίραζα τα μπισκότα σε συγγενείς και φίλους, αλλά η ζήτηση άρχισε να αυξάνεται και κάπως έτσι άρχισα να δέχομαι τις πρώτες μου παραγγελίες. Έτσι κυλάει πιο όμορφα και δημιουργικά η ζωή μου και δεν μου λείπει καθόλου η προηγούμενη δουλειά μου.

mpiskota-xeiropoiita-aroma-amorgou-nelli3-300x298Η Αμοργός ξεχωρίζει με πολλές γαστρονομικές προτάσεις και αρώματα (πατατάτο, κοφτό) να κατακλύζουν τον επισκέπτη του νησιού κατά τους θερινούς κυρίως μηνες! Ιστοσελίδα του νησιού παρουσίασε την κ. Νέλλη η οποία επισκέφθηκε το νησί και εμπνεύστηκε μέσα από αυτό δημιουργώντας μπισκότα στα οποία και έδωσε το όνομα Αμοργός! Η ίδια μας μίλησε για τις γευστικές δημιουργίες της οι οποίες πλέον αποτελούν μέρος της καθημερινότητας και της δουλειάς της!

Όταν μου ζητήθηκε για κάποιο πάρτι να ετοιμάσω μπισκότα με καλοκαιρινό θέμα, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό, ήταν η απεραντοσύνη του γαλάζιου και η άγρια ομορφιά της Αμοργού. Πιστεύω είναι δύσκολο να την αποτυπώσεις σε ένα μπισκότο, αλλά έκανα την προσπάθειά μου.

Έχω επισκεφθεί σχεδόν όλα τα νησιά της χώρας μας (κάτι νησίδες μου απομένουν για εξερεύνηση) αλλά η Αμοργός έχει ένα μαγνήτη που σε τραβάει να ξαναπάς και να ξαναπάς!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑