Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 21st, 2018 | by fileto

0

Καβάλα – Κυκλάδες όλο τον χειμώνα

Ως γνωστόν η Golden Star Ferries, σχεδιάζει από φέτος την άνοιξη να εγκαινιάσει καθημερινά δρομολόγια από την Ραφήνα στο Ηράκλειο της Κρήτης, με ενδιάμεσους σταθμούς την Άνδρο, την Τήνο, την Μύκονο, την Πάρο, την Ίο και την Σαντορίνη, με τα δυο «Super Ferry».

Με την ευκαιρία μεγάλης σύσκεψης στην Κρήτη ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, έκανε επίσημη πρόταση στον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλη, η γραμμή να μην σταματήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά να στηριχθεί και να εγκριθεί και για το χρονικό διάστημα από 1 Νοεμβρίου, έως 31 Μαρτίου! Δηλαδή για ολόκληρο τον επόμενο χειμώνα.

Μάλιστα η πρόταση έγινε στην Κρήτη μέσα στο δημαρχιακό μέγαρο, παρουσία βουλευτών, αξιωματικών του Λιμενικού και ταξιδιωτικών πρακτόρων.«Πρόκειται για ένα λογικό αίτημα, τόσο των ναυτικών και των κατοίκων, όσο και των τουριστικών πρακτόρων της Κρήτης- είπε ο δήμαρχος,- οι οποίοι θεωρούν ότι αυτή η ενέργεια θα βοηθήσει ουσιαστικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στα  νησιά, κάτι που θα έχει πολλαπλά και αυτονόητα οφέλη για τις τοπικές οικονομίες» τόνισε ο Δήμαρχος, ο οποίος παρέδωσε γραπτώς το σχετικό αίτημα στον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων.

Υπουργός και δήμαρχος συζήτησαν τις δυσκολίες του εγχειρήματος καθώς και την πρόταση της Golden Star να αλλάξει η ώρα αναχώρησης από το Ηράκλειο του συγκεκριμένου δρομολογίου ώστε να διευκολυνθεί ο κόσμος. Ο υπουργός που δεν έχει αποδεχθεί το αίτημα της εταιρείας μπροστά στην πίεση του δημάρχου είπε πως θα το εξετάσει και πάλι μετά τους δύο πρώτους μήνες από την έναρξη του συγκεκριμένου δρομολογίου.

Με την υλοποίηση αυτού του δρομολόγιου αναμένεται τουρίστες και προϊόντα θα μεταφέρονται ταχύτερα και φθηνότερα μεταξύ των νησιών. Και η πρόταση αυτή σε συνδυασμό με την άλλη πρόταση, να «πιάνει» στο Λαύριο και το πλοίο που από το Λαύριο πηγαίνει στην Καβάλα μέσω Λήμνου ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της Άνδρου σε πόλεις, νησιά και κοινωνίες, που θα προσφέρουν πολλά στην τοπική οικονομία και την τουριστική αναβάθμιση πέραν της στενής καλοκαιρινής περιόδου.

Η Άνδρος δεν πρέπει να χάσει αυτές τις ευκαιρίες. Οι εξωστρεφείς δυνάμεις του τόπου, επιβάλλεται να προσπαθήσουν να πετύχουν την υλοποίηση τους. Και συνάμα να προετοιμάσουν το νησί ώστε να μπει στη νέα περίοδο χωρίς τα μεγάλα βάρη του παρελθόντος (λύση του προβλήματος των σκουπιδιών που εκκρεμεί χρόνια, βελτίωση του λιμανιού, οργάνωση των επαγγελματιών, βελτίωση των υποδομών κλπ.

2 συνημμένα


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑