Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 28th, 2018 | by fileto

0

Η επανάσταση της λογικής του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στο Μακεδονικό εστίασε στην ομιλία του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση πρώτη κατέβασε τα σύμβολα της Μακεδονίας, ξεκρεμώντας τις πινακίδες στα τούνελ της Εθνικής Οδού με τις ονομασίες Φίλιππος και Αλέξανδρος μόλις χθες», αναφερόμενος ότι η ΝΔ είναι ξεκάθαρη στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων από ότι η κυβέρνηση Τσίπρα.

Η αποστροφή αυτή πήρε πολύ χειροκρότημα στην σημερινή εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τη ΝΟΔΕ Καβάλας στο ξενοδοχείο Λούσι στις 11 το πρωί.

Αρνητικό σημείο η αργοπορία του επίσημου προσκεκλημένου γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη που καθυστέρησε την εκδήλωση κατά 1 ολόκληρη ώρα.ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Το κοινό που γέμισε κατά 80% την μεγάλη σάλα του ξενοδοχείου ήταν κομματικά στελέχη από την Καβάλα και τις επαρχίες του νομού με τραπέζια για Παγγαίο, Νέστο και Θάσο, την ομάδα της ΟΝΝΕΔ που ήταν η μόνη νεανική παρουσία στην εκδήλωση, πρώην βουλευτές και στελέχη πρώτης γραμμής της Καβάλας αλλά και με παρουσία του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου, του συμβούλου Τύπου του αρχηγού της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη, της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα και του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη, του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρου Μαρκοόπουλου και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη, άρτι αφιχθέντος από τη Μόσχα, του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, μελών της ΝΟΔΕ και της τομεακής οργάνωσης Καβάλας κ.α.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας Μπάμπης Δράκος ήταν ιδιαίτερα σκληρός στους χαρακτηρισμούς του κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «…με τις πράξεις του μας έφερε στον γκρεμό!» ενώ μίλησε για την αδιαφορία της κυβέρνησης γενικότερα στα θέματα της Καβάλας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής που αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ΝΔ συσπειρώνει νέα στελέχη και άτομα νέας ηλικίας αλλά από την άλλη εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι: “Αφήνουμε τον κ. Τσίπρα να πορευτεί μόνος του με την απαξίωση του ελληνικού λαού και φυσικά από τους πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι με τα εθνικά ζητήματα δεν παίζεις. Δεν σου επιτρέπεται να παίξεις. Δεν επιτρέπουμε στον κ. Τσίπρα να παίξει στα ζάρια το όνομα της ονομασίας των Σκοπίων. Δεν του επιτρέπουμε να διχάσει τους Έλληνες, για να κρατήσει ενωμένα τα Σκόπια…”, ‘όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης .

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι όφειλε από την πρώτη στιγμή της έναρξης των διαπραγματεύσεων:

– Να καταστήσει σαφές ποια είναι η θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

– Να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων και να καλλιεργήσει ένα πεδίο συνεννόησης

– Να γνωρίζει, ότι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν είναι μια δευτερευούσης σημασίας υπόθεση, αλλά μια υπόθεση ταυτισμένη με τον ελληνισμό, την ιστορία της πατρίδας μας, με την ταυτότητά μας.

Παράλληλα χαρακτήρισε ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ αν και ήταν αουτσάιντερ, ήταν μια πολύ θετική συγκυρία και ανέφερε χαρακτηριστικά σε αντιπαράθεση με τις δράσεις του Ρουβίκωνα ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε στην πολιτική ζωή την επανάσταση της λογικής»!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑