Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 29th, 2018 | by fileto

0

Ανακαίνιση στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος Καβάλας

Πυρετός εργασιών διεξάγεται αυτή την περίοδο στην πλειονότητα των αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece.

Η εγγύτητα έναρξης της θερινής σεζόν για αρκετά αεροδρόμιο και η διαφαινόμενη επαύξηση του αριθμού των πτήσεων -λόγω της επί θύραις- νέας ανέλιξης του τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα έχει σημάνει συναγερμό στην ανάδοχο εταιρεία των 14 διεθνών περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Επισημαίνεται ότι η Fraport Greece εν συνόλω πρόκειται να επενδύσει 415 εκατ. ευρώ στις υποδομές των αεροδρομίων μέχρι το 2021. Υπενθυμίζεται ότι η συμβατική υποχρέωση της εταιρείας έναντι του ελληνικού δημοσίου ήταν στα 330 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα η Fraport Greece παρέλαβε τα πρώτα 3 από τα συνολικά (σε πρώτη φάση) 10 νέα πυροσβεστικά οχήματα τα οποία θα κατευθυνθούν στα αεροδρόμια για χρήση από τους πυροσβέστες δαπάνης 4 εκατ. ευρω.

Ενδεικτικό της δυναμικής της εταιρείας και των προοπτικών ανάπτυξης της αεροπορικής αγοράς στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι σε διάστημα λιγότερο από 1 έτος διάφορα funds ερίζουν για την είσοδό τους στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πώληση ποσοστού 10% της Fraport Greece που ανήκε στον όμιλο Κοπελούζου (Slentel) στο με έδρα το Λουξεμβούργο το fund Marguerite.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε δεδομένου ότι το 2017 καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η εταιρεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του γερμανικού ομίλου Fraport, η επιβατική κίνηση διαμορφώθηκε σε 27,5 εκατ. επιβάτες (+10,3%) το 2017, ενώ ο συνολικός αριθμός των πτήσεων (αφίξεις-αναχωρήσεις) ανήλθε σε 227.195, καταγράφοντας αύξηση 11,4%.

Σε μηνιαία βάση, τον περασμένο Δεκέμβριο το αεροδρόμιο της Καβάλας παρουσίασε την μεγαλύτερη αύξηση (+100%) επιβατών και πτήσεων (κυρίως λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο Μακεδονία). Κορυφαίες επιδόσεις, όσον αφορά την επιβατική κίνηση, εμφάνισε τον Δεκέμβριο και το αεροδρόμιο της Κω, μέσω του οποίου διακινήθηκαν 19.146 άτομα (+53,9%).

 

Οι Εργασίες

Ειδικότερα αυτή την περίοδο στο κάδρο των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας διενεργούνται από την Intrakat ενώ  στην Καβάλα βρίσκονται σε εξέλιξη επισκευές στο κέλυφος του τερματικού σταθμού όπως, βαφή στεγάστρου, μόνωση οροφής και νέα σήμανση στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και κατασκευή νέων τουαλετών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑