Αθλητικά

Published on January 30th, 2018 | by fileto

0

Σύγχρονο κωπηλατοδρόμιο αποκτά η Αλεξανδρούπολη

Η δημιουργία ενός σύγχρονου κωπηλατικού κέντρου στην Αλεξανδρούπολη, ικανού να φιλοξενήσει όχι απλά προπονήσεις αλλά και αγώνες, μπαίνει στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής της πρωτεύουσας του Έβρου, επαναφέροντας στο προσκήνιο μια σκέψη που είχε εκφραστεί και στο παρελθόν.

Η σκέψη που υπάρχει είναι το κωπηλατοδρόμιο α δημιουργηθεί στο πλαίσιο της ανάπλασης του χώρου του υδροταμιευτήρα Αλεξανδρούπολης και να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αυτό από τα χωριά της Αισύμης και της Νίψας, όπου υπάρχει ήδη η απαραίτητη οδική σύνδεση.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης έχει δει αντίστοιχες εγκαταστάσεις στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχουν στο σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, βάζει πλέον στόχο να πετύχει και αυτό το αθλητικό έργο.

«Θέλουμε να κάνουμε τον υδροταμιευτήρα έναν τόπο ηρεμίας, γαλήνης, χώρο περιπάτου χωρίς προσβολή στο υδάτινο στοιχείο, αλλά εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα της δημιουργίας πίστας κωπηλασίας και διεξαγωγής αγώνων σε συνεννόηση με αθλητικά σωματεία, γιατί να μην το κάνουμε; Είναι συμβατό με το περιβάλλον και λείπει από την Αλεξανδρούπολη», φέρεται να έχει δηλώσει ο Βαγγέλης Λαμπάκης.

Υπενθυμίζεται ότι στην Βόρεια Ελλάδα ουσιαστικά κωπηλατικά κέντρα λειτουργούν μόνο στις λίμνες της Καστοριάς και των Ιωαννίνων, όπου μόνιμα διεξάγονται και τα πανελλήνια πρωταθλήματα σε ένα άθλημα που έχει χαρίσει πολλές ολυμπιακές επιτυχίες στην χώρα μας. Υπενθυμίζεται ακόμα ότι στην Θράκη δεν υπάρχει κανένα αθλητικό σωματείο που να καλλιεργεί το άθλημα της κωπηλασίας, αν και η περιοχή μας έχει αναδείξει τη μεγαλύτερη μορφή της γυναικείας κωπηλασίας, την ολυμπιονίκη Χρύσα Μπισκιτζή.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑