Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 7th, 2018 | by fileto

0

Συγχωριανός του Βασίλη Καρρά ο μητροπολίτης Σικάγο

Πόντιος και συγχωριανός του Βασίλη Καρρά είναι ο νέος μητροπολίτης Σικάγο ΗΠΑ Ναθαναήλ Συμεωνίδης που εξελέγη παμψηφεί χθες.

Με ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο 40χρονος αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Συμεωνίδης είναι ο νέος μητροπολίτης Σικάγου. Η θέση χήρευε από τον Ιούνιο του 2017 οπότε και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο μητροπολίτης Ιάκωβος.

Ο αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Συμεωνίδης γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από το Κοκκινοχώρι Παγγαίου Καβάλας, αποφοίτησε από το Ελληνικό Κολέγιο της Βοστόνης και στη συνέχεια από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές είναι στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, απ’ όπου έλαβε το 2007 τον τίτλο του δρ Θεολογίας, και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια όπου ειδικεύτηκε στην Ιστορία και Ηθική της Δημόσιας Υγείας.

Ως επισκέπτης καθηγητής δίδαξε Ηθική και Βιοηθική στο Πανεπιστήμιο Φόρντχαμ της Νέας Υόρκης και στις Θεολογικές Σχολές του Τιμίου Σταυρού και του Αγίου Βλαδίμηρου.

Διάκονος χειροτονήθηκε το 2003 και πρεσβύτερος το 2010 από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Κατά τη διάρκεια της ποιμαντική του διακονίας δημιούργησε τους «Ορθόδοξους Επαγγελματίες εν Δράσει». Πρόκειται για έναν αστικό οργανισμό ο οποίος με τη συμμετοχή πάνω από 400 επαγγελματιών του Μανχάταν έδωσε ευκαιρίες σε λιγότερο προνομιούχους.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ο αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Συμεωνίδης διορίστηκε διευθυντής στο Γραφείο Διορθοδόξων, Οικουμενικών και Διαθρησκειακών Σχέσεων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Είναι αδελφός της ιστορικής Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη στην Κρήτη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑