Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 11th, 2018 | by fileto

0

Πυρ ομαδόν κατά Μέτιου για το χιονοδρομικό Φαλακρού

Νέα επίθεση Πατακάκη κατά του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου τον οποίο κατηγορεί ότι εξ’ αιτίας της αδιαφορίας της Περιφέρειας, έκλεισε το Σαββατοκύριακο (σήμερα και αύριο), το Χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού Δράμας και κανείς μάλιστα δεν ξέρει πότε θ’ ανοίξει!!!

Ιδού το καυστικό σχόλιο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας στο fb:

Πατακάκης«Με μεγάλη μου λύπη σας ανακοινώνω πως το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρό δεν θα λειτουργήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου 2018 καθώς και για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Οδηγηθήκαμε σε αυτό το αποτέλεσμα λόγω της μεγάλης καθυστέρησης από πλευράς της Περιφέρειας στην ανεύρεση επιπλέον χρημάτων, πέραν αυτών που εμείς είχαμε εξασφαλίσει από τα έσοδα της περσινής χρονιάς, τα οποία ωστόσο δεν επαρκούσαν ώστε να λειτουργήσει το κέντρο ολόκληρη τη χιονοδρομική περίοδο με αξιώσεις όπως λειτούργησε την περσινή χιονοδρομική περίοδο 2016-2017.

Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται όσα είχα καταγγείλει στην από 10 Δεκεμβρίου 2017 επιστολή διαμαρτυρίας μου για την αδιαφορία της Περιφέρειας αναφορικά με το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο της ΑΜΘ»

Ας ελπίσουμε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες από την έδρα της Περιφέρειας ώστε να επανέλθει το βουνό μας στην έστω και εν μέρει λειτουργία του.

Επίθεση και από Ξανθόπουλο

Ξανθόπουλος ΓιάννηςΟ πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος μιλά για κλείσιμο επ’ αόριστον του  χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού,με σκληρούς χαρακτηρισμούς για αυτή την εξέλιξη, αναφέροντας χαρακτηρίστηκα:

“ΑΝΙΚΑΝΟΙ όχι μόνο να παράξουν νέο έργο, αλλά και να διατηρήσουν και συνεχίσουν αυτά που βρήκαν έτοιμα…

Κλειστό το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού από εδώ και πέρα ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης Ανάργυρος.

(Από την σειρά αναρτήσεων: δεν είναι όλοι ίδιοι…. )

Λίγα λόγια για το ιστορικό του θέματος…

Όταν αναλάβαμε την διοίκηση της Αντιπεριφέρειας Δράμας, την 01-01-2011, παραλάβαμε ένα κλειστό Χιονοδρομικό Κέντρο,(ΧΚ), για όλη την περίοδο 2010-2011, για λόγους που είχαν να κάνουν με αδυναμίες και λάθη της απερχόμενης διοίκησης. . Διαπιστώσαμε δε ,ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο φορέας που λειτουργούσε το Χ.Κ. Φαλακρού, ( η ανώνυμη εταιρία ΑΝΦΑ), το έκανε ουσιαστικά και τυπικά παράνομα, καθόσον δεν είχε την εκ του νόμου αρμοδιότητα..

( είναι γνωστό ότι κατόπιν πτώχευσε, είχε χρέη γύρω στα 800.000,00 ευρώ ,τα οποία και καταλογίστηκαν τελικά μετά από διενεργηθέντα έλεγχο στα μέλη των διοικητικών της συμβουλίων).

Κάναμε το αυτονόητο ,ζητήσαμε από τα συναρμόδια υπουργεία και πήραμε, ύστερα από μεγάλη προσπάθεια και αρκετές καθόδους στην Αθήνα,( η Αντιπεριφέρεια Δράμας δια της Περιφέρειας ΑΜΘ) , με ΚΥΑ,(Κοινή Υπουργική Απόφαση), την αρμοδιότητα χρήσης και λειτουργίας του ΧΚΦ από 01-01-2013 .

Έτσι έκτοτε λειτουργήσαμε νόμιμα , (με χρήματα, κυρίως, που διαθέταμε για τις λειτουργικές δαπάνες της Αντιπεριφέρειας), μέσω εργολαβιών,φορέων , όπως ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και άλλες ,στις οποίες και αναθέταμε το σχετικό έργο ύστερα από ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες.

Το 2014 , λίγο πριν από το χειμώνα, παραδώσαμε ένα Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργικό, απηλλαγμένο από δεσμεύσεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος και με κατοχυρωμένο τον τρόπο χρηματοδότησης της λειτουργίας του. Συγχρόνως εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση των απαραίτητων ΜΠΕ και μελετών Στρατηγικής Ανάπτυξης προκειμένου σε σύντομο διάστημα να ξεκινήσει διεθνής διαγωνισμός ανάθεσης του όλου project σε ιδιώτη επενδυτή.

Και ενώ κάναμε εμείς αυτά, αυτοί που μας διαδέχτηκαν ύστερα από 3 χρόνια διοίκησης έκλεισαν το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού…

ΑΞΙΟΙ!!!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑