Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 14th, 2018 | by fileto

0

Οι πλημμυροπαθείς Σαμοθράκης πρέπει να πληρώσουν μελέτες;

Το ερώτημα είναι γιατί η Περιφέρεια ΑΜ-Θ δεν βρίσκει ένα κονδύλι να πληρώσει τις μελέτες των πλημμυροπαθών;

Την τροποποίηση ή συμπλήρωση του άρθρου που υπαγορεύει τη σύνταξη, από ιδιώτη μηχανικό, της μελέτης για τη χορήγηση άδειας επισκευής μικρής κλίμακας, στις περιπτώσεις κτιρίων που βρίσκονται σε περιοχές, χαρακτηρισμένες ως παραδοσιακοί οικισμοί, ζητά για τους κατοίκους της Σαμοθράκης, με επιστολή του από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πέτροβιτς εκφράζει τον προβληματισμό και την ανησυχία του σχετικά με τον εν λόγω περιορισμό που έχει συμπεριληφθεί στην Απόφαση Οριοθέτησης περιοχών και χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια (ΦΕΚ 4224/Β΄/1-12-2017). Εξηγεί πως ζητά την παρέμβαση του υπουργού εκτιμώντας ότι με το εν λόγω άρθρο επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο οι πληγέντες, από την πλημμύρα της 25ης και 26ης Σεπτεμβρίου, κάτοικοι της Σαμοθράκης. «…Οι πληγέντες, οι οποίοι ενώ έχουν καταστραφεί, υποχρεούνται να επιβαρυνθούν οικονομικά με το κόστος της μελέτης που έχει συνταχθεί από ιδιώτη μηχανικό, γιατί η οικία τους είναι σε παραδοσιακό οικισμό» σημειώνει ο κ. Πέτροβιτς.

Τέλος, στην επιστολή του, που κοινοποιείται και στον γγ του υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε και στη γενική διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, ο κ. Πέτροβιτς αναφέρει πως «ο Δήμος Σαμοθράκης έχει χαρακτηριστεί με Προεδρικό Διάταγμα του 1978 παραδοσιακός οικισμός και η προβλεπόμενη διαδικασία θα είναι πολύ δαπανηρή και χρονοβόρα για τους πληγέντες κατοίκους της περιοχής, ακυρώνοντας στην πράξη τη βούληση της πολιτείας για την αποκατάσταση των πληγέντων».

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑