Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 1st, 2018 | by fileto

0

Οντέρ Μουμίν κατά Μέτιου με βολές κατά Μποταίτη

«Ο παραιτηθείς πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ελέγχεται πειθαρχικά από τον περασμένο Νοέμβριο»  σημειώνει ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος

Ως ακόμα ένα «ισχυρό πλήγμα» για τη συνοχή της παράταξης Μέτιου χαρακτηρίζει την παραίτηση του Σωτήρη Μποταΐτη από την θέση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Οντέρ Μουμίν.

Ο Οντέρ Μουμίν αφού εξαπολύει τα «πυρά» του εναντίον του Σωτήρη Μποταΐτη για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του, καταλήγει κατηγορώντας –τον μεταβατικό όπως τον αποκαλεί- Περιφερειάρχη Μέτιο για την «άστοχη» επιλογή του.

Αναλυτικά, ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος δηλώνει:

«Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, που δεν δεχόταν παράνομα να συζητήσει τις επερωτήσεις μου τον Οκτώβριο του 2017.

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου που με ανάγκασε να αποχωρήσω από την εν λόγω συνεδρίαση για να αποκατασταθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες.

Θέλω να ενημερώσω την κοινή γνώμη ότι για το εν λόγω θέμα εκκρεμεί αναφορά μου και ελέγχεται πειθαρχικά από τον Νοέμβριο του 2017 ο παραιτηθείς πρόεδρος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος που με τη στάση του προκάλεσε τους περισσότερους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους.

Παραιτήθηκε μια καθαρή επιλογή του μεταβατικού περιφερειάρχη Μέτιου, που απεδείχθη ότι ήτανε άστοχη.

Δέχτηκε άλλο ένα ισχυρό πλήγμα η συνοχή της παράταξης Μέτιου.

Κέρδισε η Περιφέρεια, έχασε για άλλη μια φορά ο μεταβατικός περιφερειάρχης Μέτιος».

Παραιτήθηκε για «προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους»

Την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ γνωστοποίησε ο Σωτήρης Μποταΐτης κατά την έναρξη συνεδρίασης του οργάνου την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Μποταΐτης ο οποίος επικαλέστηκε προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους είπε χαρακτηστικά: «Μόλις τελειώσει το Συμβούλιο σήμερα, θα υποβάλλω την παραίτηση μου καθαρά για προσωπικούς λόγους. Παραμένω στην παράταξη, στηρίζω τον Περιφερειάρχη, στηρίζω την παράταξη από την οποία προέρχομαι, απλά λόγοι επαγγελματικοί με υποχρεώνουν να παραιτηθώ από τη θέση του Προέδρου.

Το βασικότερο ήταν το ασυμβίβαστο που είχα στη θέση του Προέδρου και δεν μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου. Γιατί, αλλάζουν πολύ τα δεδομένα και στο χώρο της Υγείας και θα πρέπει να γυρίσω πίσω και στο Πανεπιστήμιο και στο Νοσοκομείο. Γι’ αυτό θα υποβάλλω την παραίτηση μου».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση Μποταΐτη, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας. Η παρουσία ενός πανεπιστημιακού δασκάλου και γιατρού στο προεδρείο κοσμεί τις συνεδριάσεις μας. Η απόφασή του είναι φυσικά κατανοητή. Θεωρώ ότι θα υπάρξει συνέχεια στη συνεργασία μας κύριε Πρόεδρε, πιθανότατα και από άλλη θέση».

Την προσεχή Δευτέρα 5/3 το Περιφερειακό Συνέδριο ΑΜΘ θα συνέλθει σε ειδική συνεδρίαση στην οποία θα εκλεγεί νέος Πρόεδρος με ορισμένες πληροφορίες να δείχνουν ως επικρατέστερη για τη θέση αυτή την Εβρίτισσα Ελένη Δημούδη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑