Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 1st, 2018 | by fileto

0

Τραγική η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης

Ουδέτερη στάση επέλεξε να κρατήσει ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Στρατής Πλωμαρίτης στη συζήτηση που έχει ανοίξει για το που θα κτιστεί το νέο Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης, εφόσον φυσικά εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την ανέγερση μιας τέτοιας δομής.

Όπως είναι γνωστό οι δήμοι Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης επιχειρούν την εξασφάλιση χρηματοδότησης για νέο Κέντρο Υγείας στο νησί μέσω ΕΣΠΑ, την ώρα που στη Σαμοθράκη έχει ανοίξει μία συζήτηση για το ποια είναι η καταλληλότερη τοποθεσία φιλοξενίας της δομής.

Μέχρι τώρα το Κέντρο Υγείας του νησιού στεγαζόταν στη Χώρα, σε ένα κτίριο το οποίο υπέστη πολύ σοβαρές ζημίες από τη θεομηνία της 25ης Σεπτεμβρίου 2017 και παρά την μερική αποκατάσταση του κτιρίου, η προσπάθεια για την ανέγερση νέου Κέντρου Υγείας συνεχίζεται.

Ωστόσο ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Στρατής Πλωμαρίτης, δήλωσε ότι η τοποθεσία του νέου Κέντρου Υγείας -αν αυτό γίνει- ειναι ένα θέμα που αφορά τους κατοίκους του νησιού και η 4η ΥΠΕ δεν έχει λόγο. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση, η ΥΠΕ «θα στείλει τους γιατρούς της να εργαστουν όπου κι αν γίνει το Κέντρο» είπε ο διοικητής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑