Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 5th, 2018 | by fileto

0

Τρόπαια οι έλληνες στρατιώτες στην Αδριανούπολη;

Σύμφωνα με την Deuche Welle, αίτηση ένστασης στην προφυλάκιση των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην Αδριανούπολη κατέθεσαν οι δικηγόροι τους σήμερα το πρωί στο δικαστήριο.

Στο μεταξύ οι γονείς τους σήμερα μετέβησαν από την Ορεστιάδα στην εισαγγελία για να τους παρασχεθεί η σχετική άδεια προκειμένου να επισκεφθούν τα παιδιά τους.

Ο τούρκος δικαστής έχει την ευχέρεια να αποφασίσει αν θα δεχθεί ή θα απόρριψη την αίτηση εντός μιας εβδομάδας. Οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικούν  πιστεύουν ότι η απόφαση για την αίτηση θα είναι σύντομη. Σήμερα η αύριο, όπως δήλωσαν, μετά την κατάθεσή της.

Ένα σύνηθες περιστατικό που πήρε μεγάλη διάσταση

Εάν δεν γίνει άμεσα δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης ενδέχεται η υπόθεση να κρατήσει για καιρό

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή οι τουρκικές αρχές τηρούν σιγή ιχθύος. Και τα τουρκικά ΜΜΕ είναι φειδωλά και συγκρατημένα στα σχόλιά τους. Μόνο ένας αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής Χαμπερτούρκ επιχειρεί να συνδέσει την υπόθεση με αυτήν των 8 Τούρκων στρατιωτών, τους οποίους αρνήθηκε να εκδώσει η ελληνική δικαιοσύνη.

Πάντως διαδικαστικά εάν το αίτημα αποφυλάκισης δεν γίνει άμεσα δεκτό η υπόθεση θα πάρει χρόνο, καθώς θα πρέπει πρώτα ο εισαγγελέας να καταθέσει το κατηγορητήριο να γίνει δεκτό από το δικαστήριο και να οριστεί δικάσιμος.

Ανησυχητικό θεωρείται όμως ότι ένα περιστατικό που είναι κατά κοινή ομολογία σύνηθες και επιλύεται μεταξύ διοικητών πήρε αυτή την τροπή.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑