Αθλητικά

Published on March 11th, 2018 | by fileto

0

Πανό για τους δύο Έλληνες «ομήρους» στην Τουρκία

Μορφή χιονοστιβάδας και από αθλητικά σωματεία παίρνουν οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται για δέκατη μέρα «όμηροι», σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, στις φυλακές της Αδριανούπολης, ενόψει και του μεγάλου συλλαλητηρίου που διοργανώνεται το πρωί στην Ορεστιάδα.
Σε αυτές σύμφωνα με το αθλητικό site Thrakisport ήρθε να προστεθεί το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Μαρτίου και το μεγάλο πανό που σήκωσαν οι παίκτες της Δόξας Ορεστιάδας πριν την αναμέτρηση με την Στέρνα για τον βόρειο όμιλο της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου.
Πρόκειται για κίνηση με ιδιαίτερη σημασία, καθώς δεν πρόκειται για μια ακόμα ομάδα αλλά για την πρώτη ομάδα που εκφράζει τον αντιεξουσιαστικό χώρο και προχωρά σε μια τέτοια κίνηση στήριξης των δύο αξιωματικών του ελληνικού στρατού!…
Μπορεί η Φουρτούνα Αλεξανδρούπολης να θεωρείται ο πρώτος αυτοοργανωμένος σύλλογος που ιδρύθηκε στην Θράκη, ωστόσο η Δόξα Ορεστιάδας είναι αλήθεια ότι προϋπήρχε και τα τελευταία χρόνια έχει ξεκάθαρη ταυτότητα ενάντια στο ποδόσφαιρο που θυσιάζεται στον βωμό του κέρδους και υπέρ των κινημάτων.

«Πράγματα που μας γέμιζαν στα παιδικά μας χρόνια, τώρα τείνουν να μας προκαλούν αηδία. Εταιρίες, μίζες, ντόπες, στημένα, κλίκες, “ισχυροί” άνδρες, μπράβοι, ρουφιάνοι, σεκιουριτάδες, πελατειακές σχέσεις, πανάκριβα εισιτήρια, οπαδοί δίχως ίχνος συνείδησης, μαχαιρώματα, νεκροί. Ουδεμία σχέση έχουν τα παραπάνω με το ποδόσφαιρο που παίζαμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε», αναφέρει στην ταυτότητά του ο σύλλογος.
Όπως έχει αναφερθεί και σε σχετικό άρθρο που έχει φιλοξενηθεί στο indymedia, την κατεξοχήν ιστοσελίδα που εκφράζει τον αναρχικό χώρο, «η ομάδα θα λειτουργεί και θα παίρνει τις αποφάσεις της, με τη συμμετοχή των παικτών και όσων θέλουν να βοηθήσουν το εγχείρημα» ενώ «διοικητικό συμβούλιο υπάρχει μόνο για το τυπικό του θέματος καθώς αποφασίζουμε ισότιμα και χωρίς ιεραρχίες».
Παράλληλα, η Δόξα Ορεστιάδας έχει εξαρχής δηλώσει ότι «φασιστικές, ρατσιστικές, εξουσιαστικές και σεξιστικές συμπεριφορές εντός και εκτός γηπέδου θα απομονώνονται». Αποκτά λοιπόν την δική τοιυ ξεχωριστή σημασία το γεγονός λοιπόν ότι ένας τέτοιος σύλλογος σήκωσε το συγκεκριμένο πανό, το οποίο εύχεται κουράγιο στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς αλλά και δηλώνει «Ειρήνη Στους Λαούς, Φυλακή στους Εθνικισμούς»…
Thrakisport.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑