Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 12th, 2018 | by fileto

0

Κατέβασαν πλερέζες οι Τούρκοι έμποροι

Περίπου 1500 Έλληνες επισκέπτες δεχόταν κάθε Παρασκευή η κεντρική αγορά της Αδριανούπολης (Ulus Pazari) συστηματικά, αλλά αυτό πριν από τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Την Παρασκευή 09/03 δεν πήγε ούτε ένας Έλληνας στο Ulus Pazari, λέει μέσα από τον ιστότοπο Edirnehaber ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της συγκεκριμένης αγοράς Μπουλέντ Ρεΐσογλου. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στον τουρκικό ιστότοπο ότι η ίδια κατάσταση επικράτησε ολη την εβδομάδα που πέρασε, αποδίδοντας την αποχή των Ελλήνων από την αγορά της Αδριανούπολης στην αντίδρασή τους για την κράτηση των δύο στρατιωτικών.

 

Η συγκέντρωση της Ορεστιάδας «έκλεισε» τα σύνορα

Εν τω μεταξύ, ανήμερα της 11ης Μαρτίου οπότε και στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας έγιναν μία ποδηλατοπορεία και μία συγκέντρωση συμπαράστασης υπέρ των κρατούμενων στρατιωτικών, η τουρκική πλευρά απέκλεισε τη διέλευση από το μεθοριακό σταθμό των Καστανεών για δύο ώρες.

Το edirnehaber γράφει ότι η τουρκική αστυνομία δεν επέτρεψε ούτε στους Έλληνες διαδηλωτές να περάσουν πεζή τα σύνορα στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, αλλά ούτε και στους Τούρκους πολίτες να εισέλθουν στην Ελλάδα για όση ώρα διαρκούσαν οι κινητοποιήσεις επί ελληνικού εδάφους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑