Lifestyle

Published on March 14th, 2018 | by fileto

0

Οι Αθηναίοι θα δοκιμάσουν Καβαλιώτικες σπεσιαλιτέ

Φεστιβάλ τοπικής κουζίνας του Νομού Καβάλας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας και της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου: «Στο εστιατόριο Balkone στην περιοχή Κουκακίου, ο Καβαλιώτης βραβευμένος σεφ, Νίκος Φωτιάδης, παρουσία της προέδρου της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασίας Ιωσηφίδου, θα παρουσιάσει τοπικά πιάτα της Καβάλας, όπως το προσφάϊ του καπνεργάτη, την ψαρόσουπα με ταχίνι Παγγαίου, το σαρδελοπίλαφο, τη σαλάτα θαλασσινών, το αρνάκι με σπανάκι και άλλα.

Τα τοπικά πιάτα θα προσφέρονται στο εστιατόριο ολόκληρη την ερχόμενη εβδομάδα, που θα διαρκέσει το φεστιβάλ γαστρονομίας. Να σημειωθεί ότι, οι συνταγές διαμορφώθηκαν στα πολύ πετυχημένα σεμινάρια γαστρονομίας, που πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα, με τον σεφ Νίκο Φωτιάδη και περιλαμβάνονται σε σχετικό εγχειρίδιο με συνταγές. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Καβάλας και του προέδρου του, Μάρκου Δέμπα, τη στήριξη και προσφορά προϊόντων από τοπικές επιχειρήσεις γαστρονομίας, κρασιού κ.λπ.

Στην κεντρική παρουσίαση έχουν προσκληθεί, για να δοκιμάσουν τους τοπικούς μεζέδες της Καβάλας, όλοι οι δημοσιογράφοι και τα Μέσα Ενημέρωσης που ασχολούνται με τη γαστρονομία, προκειμένου να προβάλλουν τις εντυπώσεις τους».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑