Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 28th, 2018 | by fileto

0

Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στον Έβρο

Καταγραφή και αποζημίωση για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις νέες πλημμύρες στον Έβρο ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σε αίτημά της για συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Επισημάνει πως οι κάτοικοι της περιοχής είναι «στο ίδιο έργο θεατές. 50.000 στρέμματα μέχρι σήμερα (28/3/2018) κάτω από τα λασπόνερα του Έβρου» και προσθέτει πως «την κύρια ευθύνη γι’ αυτήν την τραγικά επαναλαμβανόμενη κατάσταση δεν έχουν τα καιρικά φαινόμενα, άλλωστε ο φετινός χειμώνας ήταν ήπιος, αλλά η πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και τώρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μια πολιτική δραστικής μείωσης των δημοσίων επενδύσεων για έργα και υποδομές στον αγροτικό τομέα».

Αναφέρει ότι «τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα δεν προχωράνε γιατί το κέρδος των κατασκευαστικών μονοπωλιακών ομίλων εξυπηρετείται περισσότερο σε άλλους τομείς. Το ΕΣΠΑ και η συνέχειά του το ΣΕΣ δεν περιλαμβάνουν τα αναγκαία έργα προστασίας γιατί δεν οδηγούν σε ικανοποιητική κερδοφορία για τα μονοπώλια» και τονίζει ότι «η αντιμετώπιση της διαχείρισης των υδάτων απαιτεί την ανάπτυξη ενός ισχυρού, μαζικού μετώπου πάλης του λαού της περιοχής μας, που θα αντισταθεί στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται και θα διαμορφώσει τους όρους με την ουσιαστική αλλαγή των συσχετισμών των πολιτικών δυνάμεων, για την εφαρμογή μιας λαϊκής πολιτικής που θα έχει στο κέντρο της προσοχής την εξυπηρέτηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑