Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 29th, 2018 | by fileto

0

Ομάδα έκανε λαθρανασκαφές σε αρχαιολογικό χώρο Κερδυλλίων

Την περιοχή κοντά στο νεκροταφείο της Ρωμαϊκής περιόδου που βρίσκεται στα Κερδύλλια Σερρών και είναι χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογικός χώρος, φαίνεται πως είχαν βάλει στο μάτι τρεις Έλληνες επίδοξοι αρχαιοκάπηλοι οι οποίοι επιδίδονταν σε λαθρανασκαφές με την χρήση ανιχνευτή μετάλλων.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια έρευνας των αστυνομικών της Ασφάλειας, οι τρεις δράστες είχαν φτάσει το απόγευμα της προηγούμενης Τετάρτης στην αγροτική περιοχή με το όχημα ενός από αυτούς, ηλικίας 32 χρόνων. Αφού έκαναν έρευνες, έφυγαν αφήνοντας στον χώρο τον ανιχνευτή μετάλλων, το σκαπτικό εργαλείο που χρησιμοποίησαν, ένα ζευγάρι γάντια και άλλα αντικείμενα, με σκοπό να επιστρέψουν για να συνεχίσουν.

Ωστόσο, ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς που έκαναν έρευνες στα σπίτια τους και σε αυτό ενός 35χρονου ανακάλυψαν ένα αρχαίο νόμισμα της Ελληνιστικής περιόδου, το οποίο κατασχέθηκε και παραδόθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών για να εξεταστεί και να αξιολογηθεί. Ο 35χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων. Η ίδια κατηγορία αφορά και στους δυο συνεργούς του, που δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά το όχημα του 32χρονου κατασχέθηκε.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑