Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 6th, 2018 | by fileto

0

Φισκάρουν για το Πάσχα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια

Εκατοντάδες αυτοκίνητα και λεωφορεία από τους μεθοριακούς σταθμούς Νυμφαίας Ροδόπης, Προμαχώνα Σερρών, Εξοχής Δράμας και Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης φέρνουν στην Καβάλα και τις γύρω περιοχές χιλιάδες Βουλγάρους και Ρουμάνους που έχουν επιλέξει να γιορτάσουν το Πάσχα στην περιοχή μας.

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι ξενοδόχοι της Καβάλας από την τουριστική κίνηση που αναμένεται για το τριήμερο του Πάσχα, καθώς όπως επισήμανε πριν από μια βδομάδα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης, “τα μηνύματα που έχουμε είναι αισιόδοξα”, και φαίνεται ότι έπεσε διάνα.
Ακόμη και γκρούπ από Τουρκία βρίσκονται στην περιοχή μας και εθεάθησαν χθες στην Καβάλα, αλλά και ομάδες μοτοσυκλετιστών που σταμάτησαν στην πόλη μας για να θαυμάσουν την θέα καθ’ οδόν για Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.
Στα πάρκινγκ των ξενοδοχείων της Καβάλας, θα δει κανείς αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού από Βουλγαρία και Ρουμανία αλλά και σε Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμο και Ακτή Οφρυνίου.
Από ότι δείχνουν τα πράγματα πολλοί Βούλγαροι και Ρουμάνοι επιλέγουν τα δωμάτια που βρίσκονται στην πλατφόρμα AirBnB και ενοικιαζόμενα δωμάτια για φθηνότερες τιμές ώστε να μπορέσουν να μείνουν στην περιοχή μας ένα πενθήμερο.
Σε δηλώσεις του ο Αντώνης Μιτζάλης δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις σε ό,τι αφορά τους αριθμούς, λέγοντας πως “θα είμαστε ικανοποιημένοι αν έχουμε τις περσινές πληρότητες” καθώς “φέτος το Πάσχα είναι αρκετά νωρίς, ο καιρός παραμένει αστάθμητος παράγοντας, το Πάσχα των Ορθόδοξων ήταν πολύ κοντά με το Πάσχα των Καθολικών και βέβαια υπάρχουν πάντα και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής”.
Ο ίδιος σημειώνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών στη Βορειοελλαδίτικη περιοχή προέρχεται από τις χώρες της νότιας Βαλκανικής και ειδικότερα από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ οι Έλληνες έρχονται κυρίως μεμονωμένα και όχι σε οργανωμένα γκρουπ.
“Υπάρχουν βέβαια και επισκέπτες από την Τουρκία, κυρίως την Κωνσταντινούπολη αλλά δεν είναι τόσοι πολλοί, όσο σε άλλες χρονικές περιόδους” επισημαίνει ο πρόεδρος.
Αν και μικρή αναμένεται τελικά η τουριστική κίνηση την πασχαλινή περίοδο στο νησί του Θάσου, καθώς λόγω της φετινής χρονικής συγκυρίας, πολλές ξενοδοχειακές μονάδες ακόμα παραμένουν κλειστές, ωστόσο τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια από την Κεραμωτή είναι γεμάτα από εγχώριους επισκέπτες του νησιού που θέλουν να κάνουν Πάσχα στην όμορφη Θάσο και από παρέες νεαρών που επιλέγουν να φιλοξενηθούν σε σπίτια συγγενών και φίλων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑