Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 10th, 2018 | by fileto

0

3.500 νέοι στρατιώτες στα σύνορα του Έβρου

Αυτό ανακοίνωσε από την Ικαρία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας την επέκταση της ευθύνης για την άμυνα της χώρας που επιφέρει η αξιοποίηση από την Ελλάδα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου της. Τα 3.500 αυτά άτομα είναι τα μισά από το σύνολο των 7.000, με τα υπόλοιπα να ενισχύουν το προσωπικό στα στρατόπεδα των νησιών της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου: “η όποια μεταφορά προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής τους που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και συνεχίζεται σε βάθος χρόνου.” Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται μάλιστα η αλλαγή του τρόπου κατάταξης νεοσυλλέκτων που ήδη εφαρμόζεται από τη 2018 Β’ ΕΣΣΟ. Αναφορικά με το θέμα της μεταφοράς προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, υπογραμμίστηκε πως η ΑΣΔΕΝ επρόκειτο να αναβαθμιστεί σε Διοίκηση Αρχιπελάγους με διακλαδικό επιτελείο και διοικητή κυρίως από το Στρατό Ξηράς. Ο επιχειρησιακός έλεγχος θα ανήκει στο ΓΕΕΘΑ, ενώ η 1η Στρατιά μετεξελίσσεται στο σχηματισμό που διαθέτουν τα άλλα δύο Όπλα, δηλαδή το Αρχηγείο Στόλου και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Ακόμη, οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο τέλος του προηγούμενου έτους ότι η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων ως πρόταση της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων προς την πολιτική ηγεσία της χώρας στοχεύει στην κάλυψη των επιχειρησιακών απαιτήσεων, στην περαιτέρω αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας και στη μείωση του κόστους συντήρησης μονάδων, εντάσσοντας στο πλαίσιο αυτό τη σύμπτυξη μονάδων που εξελίσσεται σε επίπεδο Γενικών Επιτελείων.

Κύριος στόχος παραμένει ωστόσο η ενίσχυση της παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά και τον Έβρο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑