Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 18th, 2018 | by fileto

0

Επιτέλους το κατάλαβε ο Βίτσας για τις ροές στον Έβρο

«Η ένταση δεν ευνοεί τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, αντιθέτως δημιουργεί προβλήματα, άρα είναι προς το συμφέρον και το δικό μας και της Τουρκίας να κατέβει η ένταση ακόμα κι η ρητορική ένταση».

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6».

Παρατήρησε, δε, ότι «χαλάμε πολλά χρήματα και δυνάμεις και δυστυχώς έχουμε και θύματα και αναφέρομαι στον αξιωματικό της ΠΑ που έπεσε στην ώρα του καθήκοντος και πρέπει να τα αποφύγουμε».

Ακόμη, ο κ. Βίτσας, συμπλήρωσε ότι «σε κάθε περίπτωση η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία άρα και η Ελλάδα πρέπει να έχουν ανοιχτούς διαύλους και συνεργασία γύρω από το προσφυγικό και το μεταναστευτικό».

Στη συνέχεια ο υπουργός σημείωσε: «Όπου γίνεται στρατιωτική επιχείρηση υπάρχουν πρόσφυγες. Οι πόλεμοι δημιουργούν προσφυγικές ροές. Οι πολεμικές συρράξεις δεν είναι λύση για να λύσεις τις διαφορές σου. Ο διπλωματικός δρόμος είναι αυτός που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε».

Ο κ. Βίτσας, αναφερόμενος στην αύξηση των προσφυγικών ροών που παρατηρείται το 2018, υπογράμμισε: «Το 2018 υπάρχει μία αντιστροφή της κατάστασης. Σε σχέση με το 2017 έχουμε 33% παραπάνω ροές τον Απρίλιο.

Το καινούριο στοιχείο είναι ότι αυξάνονται οι ροές στον Έβρο. Εμείς ακολουθούμε την πολιτική που ξεκινάει από τη Συνθήκη της Γενεύης, και την πολιτική η οποία εδράζεται στην κοινή δήλωση ΕΕ- Τουρκίας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑